Pides met gekruid gehakt
Omdat wij er zo gek op zijn: nog maar een Oosters recept. Deze Turkse pides met gekruid gehakt maakte ik volgens een authentiek Turks recept.
12 mei 2016 17:00
Omdat wij er zo gek op zijn: nog maar een Oosters recept. Deze Turkse pides met gekruid gehakt maakte ik volgens een authentiek Turks recept.
11 mei 2016 17:00
Hoe staan jullie moestuintjes er bij? Onze vensterbank is zo langzamerhand overgenomen door blauwe aardbeien (ja, echt!), doperwten, sperziebonen, courgettes en komkommers. Er staat geen 'gewone' plant meer tussen!
10 mei 2016 17:00
Met een paar oude boterhammen maak je in een handomdraai een lekker & zoet lunchgerecht: wentelteefjes!
9 mei 2016 17:00
Deze baghrir - Marokkaanse duizendgaatjes pannenkoeken - vielen erg bij de jongens in de smaak: in die gaatjes kun je namelijk héél véél suiker stoppen! :-)
8 mei 2016 17:00
Ik maak regelmatig zelf paneermeel. Niet omdat dat zo duur is in de winkel, maar omdat zelfgemaakte paneermeel veel lekkerder is. En het is een mooie manier om oud brood op te maken!
7 mei 2016 17:00
Een heerlijk bijgerecht met lekker veel groente: ratatouille met aubergine, tomaat, courgette en rode ui. Lekker bij de pasta of rijst!
6 mei 2016 17:00
Met een stapeltje oude boterhammen maakte ik deze knapperige croutons met patatkruiden. Lekker door de salade of om zo op te knabbelen!
5 mei 2016 17:00
Nog een simpel kipgerechtje: krokante & spicy kipkluifjes uit de oven met een pikante tomatensaus. Lekker light ook: er zit amper extra vet bij!
4 mei 2016 17:00
Baguettes au levain klinkt heel chique: in 't Nederlands zijn 't 'gewoon' zuurdesem stokbroden. Over de smaak & textuur van deze baguettes was ik erg tevreden (heerlijk brood!); de vorm kan nog beter.
3 mei 2016 17:00
Koekjes! Het was al veel te lang geleden dat ik die had gebakken. Hoog tijd dus om de keuken in te duiken & deze lekkere havermout rozijnen koekjes te maken.
2 mei 2016 17:00
Joehoe! Een suikervrije appeltaart die ook nog eens LEKKER is! Hij is gezoet met appelstroop & diksap. Ik gebruikte appels en rozijnen als vulling, maar je kunt er ook noten of havermout aan toevoegen.
1 mei 2016 12:00
Het resultaat van een dagje workshop brood bakken: bruine bolletjes, tijgerbroodjes, rozijnen-krentenbollen & Zweedse kaneelbroodjes. Vooral die laatsten vielen thuis in de smaak. Die maakte ik niet voor het eerst, want thuis had ik ook al eens ietwat andere maar minstens even lekkere kaneelbroodjes gemaakt!
30 apr. 2016 10:00
Het is weekend! En dus tijd om de dag te beginnen met een gepimpt & gezond ontbijtje: kwark met fruit, homemade granola & een kopje thee.
29 apr. 2016 17:00
Poğaça zijn luchtige Turkse broodjes die je gewoon zó kunt eten, of met een vulling er in. En ik was helemaal niet van plan om ze te maken... er zit een heel verhaal aan deze broodjes!
28 apr. 2016 17:00
Sûkerbôle en oranjekoek ken je ongetwijfeld. En dúmkes heb je vast ook wel eens gegeten. Maar welke Friese lekkernijen ken je nog meer? En waar zou je graag een recept van willen? Dan ga ik daar eens mee aan de slag!
27 apr. 2016 17:00
Dit is zo'n leuk cakeje: een gezonde, suikervrije (en tóch lekkere) chocolade havermout mokcake. Ik vind het elke keer weer een verrassing als er binnen twee minuten een cake uit de magnetron komt!
26 apr. 2016 17:00
Hoi! Ik had weer eens wat nieuws: een rond deegrijsmandje. Niet noodzakelijk, maar wél leuk: dan kun je van die mooie randen in je brood maken! Ik maakte er een waldkorn vloerbrood mee.
25 apr. 2016 17:00
Lekker bij de rijst: kipfilet in een pittige en super simpele tomaten marinade. De marinade heb je in een minuutje klaar & de oven doet het bakwerk. Lekker makkelijk!
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!