Nieuws

Update: onze moestuintjes

Hoe staan jullie moestuintjes er bij? Onze vensterbank is zo langzamerhand overgenomen door blauwe aardbeien (ja, echt!), doperwten, sperziebonen, courgettes en komkommers. Er staat geen 'gewone' plant meer tussen!

Lees meer »

Wentelteefjes

Met een paar oude boterhammen maak je in een handomdraai een lekker & zoet lunchgerecht: wentelteefjes!

Lees meer »

Paneermeel

Ik maak regelmatig zelf paneermeel. Niet omdat dat zo duur is in de winkel, maar omdat zelfgemaakte paneermeel veel lekkerder is. En het is een mooie manier om oud brood op te maken!

Lees meer »

Ratatouille

Een heerlijk bijgerecht met lekker veel groente: ratatouille met aubergine, tomaat, courgette en rode ui. Lekker bij de pasta of rijst!

Lees meer »

Spicy kipkluifjes

Nog een simpel kipgerechtje: krokante & spicy kipkluifjes uit de oven met een pikante tomatensaus. Lekker light ook: er zit amper extra vet bij!

Lees meer »

Baguettes au levain

Baguettes au levain klinkt heel chique: in 't Nederlands zijn 't 'gewoon' zuurdesem stokbroden. Over de smaak & textuur van deze baguettes was ik erg tevreden (heerlijk brood!); de vorm kan nog beter.

Lees meer »

Havermout rozijnen koekjes

Koekjes! Het was al veel te lang geleden dat ik die had gebakken. Hoog tijd dus om de keuken in te duiken & deze lekkere havermout rozijnen koekjes te maken.

Lees meer »

Suikervrije appeltaart

Joehoe! Een suikervrije appeltaart die ook nog eens LEKKER is! Hij is gezoet met appelstroop & diksap. Ik gebruikte appels en rozijnen als vulling, maar je kunt er ook noten of havermout aan toevoegen.

Lees meer »

Zachte bolletjes & kaneelbroodjes

Het resultaat van een dagje workshop brood bakken: bruine bolletjes, tijgerbroodjes, rozijnen-krentenbollen & Zweedse kaneelbroodjes. Vooral die laatsten vielen thuis in de smaak. Die maakte ik niet voor het eerst, want thuis had ik ook al eens ietwat andere maar minstens even lekkere kaneelbroodjes gemaakt!

Lees meer »

Poğaça (zachte Turkse broodjes)

Poğaça zijn luchtige Turkse broodjes die je gewoon zó kunt eten, of met een vulling er in. En ik was helemaal niet van plan om ze te maken... er zit een heel verhaal aan deze broodjes!

Lees meer »

Fries gebak & koek

Sûkerbôle en oranjekoek ken je ongetwijfeld. En dúmkes heb je vast ook wel eens gegeten. Maar welke Friese lekkernijen ken je nog meer? En waar zou je graag een recept van willen? Dan ga ik daar eens mee aan de slag!

Lees meer »

Chocolade havermout mokcake

Dit is zo'n leuk cakeje: een gezonde, suikervrije (en tóch lekkere) chocolade havermout mokcake. Ik vind het elke keer weer een verrassing als er binnen twee minuten een cake uit de magnetron komt!

Lees meer »

Waldkorn vloerbrood

Hoi! Ik had weer eens wat nieuws: een rond deegrijsmandje. Niet noodzakelijk, maar wél leuk: dan kun je van die mooie randen in je brood maken! Ik maakte er een waldkorn vloerbrood mee.

Lees meer »

Kipfilet in tomatenmarinade

Lekker bij de rijst: kipfilet in een pittige en super simpele tomaten marinade. De marinade heb je in een minuutje klaar & de oven doet het bakwerk. Lekker makkelijk!

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!