ChocolaDEcake

Naast een gewone vanillecake is dit ook een favoriet van onze jongens: een simpele, basic chocolade cake. Heel eenvoudig om te maken en altijd lekker! 

Daar was de klas van onze Wander het helemaal mee eens. Deze chocoladecake was namelijk één van de lading cakes die we bakten voor de brandweermannen. Wander mocht namelijk met zijn hele klas op bezoek komen in de kazerne. Om iedereen op de kazerne én Wander zijn klas te trakteren bakten we samen een heleboel cakes. Deze chocoladecake hadden de kinderen van groep 4 als eerste op!  

Naast deze chocoladecake maakten Wander & ik ook nog een vanille cake, een rozijnencake, eenbananencake met pecannoten & een chocolate chip vanille cake. Er was genoeg te kiezen dus! :-) 


Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 middelgrote eieren (= 200 gram), op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 gram tarwebloem
  • snufje zout
  • 4 eetlepels cacaopoeder

En zo maak je 'm 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Mix de zachte boter en suiker door elkaar met een mixer. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix in een paar minuten tot een gladde massa.
  3. Roer de bloem, zout en cacao met een garde door elkaar. Voeg dit daarna al mixend toe aan het boter-suiker-ei mengsel en mix tot een egaal beslag zonder klontjes.
  4. Giet het beslag in een cakeblik van 11 x 26 cm dat je eerst hebt ingevet of met een vel bakpapier hebt bekleed.
  5. Bak de cake in 75-80 minuten gaar in het midden van de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is: kleeft er beslag aan, dan moet de cake nog wat langer in de oven blijven. Check na een minuut of 50 de bovenkant van de cake: is hij al vrij donker, doe er dan wat aluminiumfolie over heen.
  6. Laat de cake een half uur afkoelen in het cakeblik en haal hem daarna uit het blik.


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.