Kerststol

Eigenlijk houd ik niet zo van kerststol. Nooit gedaan ook, want krentenbrood vind ik ook maar niks. Maar ik moet bekennen dat ik toch een beetje ‘om’ ben. Deze kerststol bakte ik zelf, en echt: hij is lekker!

Het bakken van een kerststol stond al tijden op mijn to-do-lijstje. Misschien een beetje gek hè, aangezien ik ‘m zelf eigenlijk niet lust. En niemand hier thuis trouwens. Vorig jaar heb ik een kerststol gekocht van ons nichtje (die verkocht ze voor haar scoutinggroep), en dat heb ik vervolgens iemand cadeau gegeven J Maar het is zo’n opvallend brood dat iedereen elk jaar eigenlijk wel een keer eet, dat ik ‘m gewoon wel MOEST maken (tsja).

En tadaa, hier is-tie dan. Helemaal zelf gebakken! Hoe cool is dat. Dit keer ben ik niet zelf met een recept aan de slag gegaan: deze kerststol bakte ik tijdens een workshop van Baksels.net (echt super leuk, ik kan het je zeker aanraden). Daar ga ik een stuk of wat workshops volgen en deze kerststol was het eerste resultaat daarvan. Ik bakte er niet alleen dit kerstbrood, maar nog twee andere broden: die laat ik je de komende dagen zien.

Als je snel bent kun je zelf ook nog gauw een kerstbrood bakken voordat het kerst is. Het recept vind je hier. Dat is trouwens een ietwat ander recept dan wat ik tijdens de workshop gebruikte, maar deze zal ook prima zijn (en anders moet je zelf ook maar een workshop gaan volgen). O ja, ik liet de sukade er uit, want dat vind ik écht vies, haha!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.