Home » Recepten » Hoofdgerechten » Vlees & vis » Pesto zalm

Pesto zalm

Pestozalm11.jpg

Vis is heel gezond & aangezien jullie vol goede voornemens zitten (zeker na die chocolade crème cakerol van vorige week) is het hoog tijd voor een visrecept: zalm met pesto.

Waarom is vis eigenlijk zo gezond? Dat komt omdat er een speciaal soort vet in zit, dat bijna alleen maar in vis en andere zeedieren zit. Door dat vet heb je minder kans op hart- en vaatziekten en het is goed voor je hersenen en ogen.

Om echt wat aan die gezonde vetten te hebben moet je minstens één tot twee keer per week vis eten. En dan 't liefst niet de gefrituurde varianten zoals visstick, kibbeling en lekkerbekjes, maar bijvoorbeeld zalm, makreel, haring en sardientjes.

Nou, dat was wel weer genoeg les in gezondheid. Nu gauw naar het recept (en dat is echt enorm simpel - daar houd ik wel van)!

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 2 theelepels groene pesto
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • snuf peper
  • snuf zout

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalmfilets er op. 
  3. Meng de pesto, paneermeel, peper en zout door elkaar. Smeer het mengsel op de beide zalmfilets.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de zalm in 15 minuten gaar. Lekker bij gekookte aardappeltjes en groente (als we dan tóch gezond bezig zijn...!).

 

Pestozalm5.jpg
Pestozalm10.jpg
Pestozalm3.jpg
Pestozalm14vk.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.