Pesto zalm
Vis is heel gezond! Daarom is het hoog tijd voor een lekker & heel erg simpel om te maken visrecept: zalm met pesto.
Waarom is vis eigenlijk zo gezond? Dat komt omdat er een speciaal soort vet in zit, dat bijna alleen maar in vis en andere zeedieren zit. Dat vet is goed voor je hersenen en ogen, en je hebt er minder kans op hart- en vaatziekten door.
Om echt wat aan die gezonde vetten te hebben moet je minstens één tot twee keer per week vis eten. En dan 't liefst niet gefrituurde vis zoals visstick, kibbeling en lekkerbekjes, maar bijv. zalm, makreel, haring en sardientjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zalmfilets
- 2 theelepels groene pesto
- 1,5 eetlepel paneermeel
- snuf peper
- snuf zout
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalmfilets er op.
- Meng de pesto, paneermeel, peper en zout door elkaar. Smeer het mengsel op de beide zalmfilets.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de zalm in 15 minuten gaar. Lekker bij gekookte aardappeltjes en groente (als we dan tóch gezond bezig zijn...!).
Reactie plaatsen
Reacties