De frituurpan schoonmaken

Met stip één van de vervelendste keukenklusjes (vind ik dan): de frituurpan schoonmaken. Met deze tip wordt dat karweitje een stuk makkelijker.

Dit is zo'n klus die ik het liefst zo lang mogelijk uitstel. Aangekoekt frituurvet krijg ik er nooit zomaar af (vooral niet van het frituurnetje). Maar op een gegeven moment ontkom ik er echt niet van. Dan plakt de frituurpan aan alle kanten en is het frituurvet helemaal bruin. Bah!

Maar zeg nou zelf, is het frituurnetje op de foto niet blinkend schoon? Ha! En dat was 'ie beslist niet! Ik had eigenlijk ook even een foto vooraf moeten maken. Vergeten. Nou ja. Het was een fluitje van een cent om dat netje zo schoon te krijgen. En ik ga je nu vertellen hoe je dat doet.

Dit heb je nodig

  • vieze frituurpan
  • kraanwater
  • 1-2 vaatwasblokjes

 

En zo doe je het

  1. Haal het frituurvet uit de frituurpan.
  2. Vul de pan met kraanwater.
  3. Doe een vaatwasblokje in het water.
  4. Zet de frituurpan aan en laat 10-15 minuten koken. Doe er na een tijdje eventueel nog een tweede blokje in, als de pan héél vies is (komt bij jullie nooit voor, natuurlijk). 
  5. Giet het vieze water uit de pan en veeg het draadnetje, de binnenpan en de binnenkant van de deksel met een keukendoekje schoon. Je veegt alle viezigheid er nu zomaar af!

Nou ja, en nu moet de buitenkant van de frituurpan natuurlijk ook nog schoon. Daar heb ik geen gouden tip voor, dat deed ik gewoon met allesreiniger, een schuursponsje en een vaatdoekje. Hoe doe jij dat?Reactie plaatsen

Reacties

Urbain De Middeleir
een jaar geleden

ik doe net hetzelfde voor de binnenkant van de frituurpan en de buitenkant maak ik proper met een vod met wat thinner.
daarna was ik het nog eens af en alles is als nieuw.

Pieter G Weber
3 jaar geleden

buitenkant van de frituurpan met witte reus gedaan, even inspuiten paar minuutjes wachten dan vochtige doek erover heen en klaar afdrogen

Tzaar
5 jaar geleden

Heel bedachtzaam, in alle eenvoud!

Ina Jurgens-Fortuin
5 jaar geleden

buitenkant frituurpan schoonmaken met allesreiniger speciaal voor de keuken. Inspuiten - even laten inwerken - metalen schuursponsjes van de Action erover (krast niet) - warm sopje me alles reiniger er nog bij el alles vliegt er af.
succes.

Tiny Groen-meyer
5 jaar geleden

voor de buitenkant een beetje jif gaat prima!en die vaattabletten dat doe ik al jaren!

Bernard
6 jaar geleden

Gebruik in vervolg arachideolie, wel iets duurde maar kan meer hitte hebben en maakt je frituur niet smerig

olga
6 jaar geleden

soda azijn zo te koop

Gerard
6 jaar geleden

Hallo, ik doe na het schoonmaken folie over het knopgedeelte en zet het vast met een elastiekje ,heb je niets om je zorgen om te maken. Ik heb wel een ander model men de instelknop aan de bovenkant.

Odile Van Gasse-pintens
6 jaar geleden

voor de buitenkant gebruik ik backing soda en schoonmaakazijn

henny
6 jaar geleden

elke keer na gebruik het mandje in de vaatwasser en het blijf mooi en schoon en kost de minste tijd