Home » Tips & trucs » Algemene tips » De frituurpan schoonmaken

De frituurpan schoonmaken

Met stip één van de vervelendste keukenklusjes (vind ik dan): de frituurpan schoonmaken. Met deze tip wordt dat karweitje een stuk makkelijker.

Dit is zo'n klus die ik het liefst zo lang mogelijk uitstel. Aangekoekt frituurvet krijg ik er nooit zomaar af (vooral niet van het frituurnetje). Maar op een gegeven moment ontkom ik er echt niet van. Dan plakt de frituurpan aan alle kanten en is het frituurvet helemaal bruin. Bah!

Maar zeg nou zelf, is het frituurnetje op de foto niet blinkend schoon? Ha! En dat was 'ie beslist niet! Ik had eigenlijk ook even een foto vooraf moeten maken. Vergeten. Nou ja. Het was een fluitje van een cent om dat netje zo schoon te krijgen. En ik ga je nu vertellen hoe je dat doet.

Dit heb je nodig

  • vieze frituurpan
  • kraanwater
  • 1-2 vaatwasblokjes

 

En zo doe je het

  1. Haal het frituurvet uit de frituurpan.
  2. Vul de pan met kraanwater.
  3. Doe een vaatwasblokje in het water.
  4. Zet de frituurpan aan en laat 10-15 minuten koken. Doe er na een tijdje eventueel nog een tweede blokje in, als de pan héél vies is (komt bij jullie nooit voor, natuurlijk). 
  5. Giet het vieze water uit de pan en veeg het draadnetje, de binnenpan en de binnenkant van de deksel met een keukendoekje schoon. Je veegt alle viezigheid er nu zomaar af!

Nou ja, en nu moet de buitenkant van de frituurpan natuurlijk ook nog schoon. Daar heb ik geen gouden tip voor, dat deed ik gewoon met allesreiniger, een schuursponsje en een vaatdoekje. Hoe doe jij dat?Reactie plaatsen

Reacties

Daelmans Theo
17 dagen geleden

De buitenkant van de frituurpan maak ik schoon met "DASTY" ontvetter, voor ovens, afzuigkap, filters, zelfs vlekken uit kleren enz..Echt een wondermiddel.

eveline timrott
8 maanden geleden

ik doe de buitenkant schoonmaken met dasty van de wibra ,een ontvetter en daarna wrijf ik de buitenkant van de pan met keukenpapier en babyolie in ,omdat vet geen vet aantrekt.het gaat hier uiteraard om een aluminium friteuse

Sonja
11 maanden geleden

Ik heb mijn frituurpan gisteren toevallig schoongemaakt,
Hiervoor heb ik baking soda voor gebruikt . Weer heerlijk fris en fruitig😉

inge
een jaar geleden

Dasty van de wibra is een wondermiddel. Opspuiten, even laten staan en je kunt het er zo afvegen. Klinkt ongelooflijk, maar is echt waar.

Linda
een jaar geleden

De buitenkant met Orange Power vsn proWIN, werkt perfect.

Ingrid
een jaar geleden

Ik gebruik al jaren vaatwasblokjes voor mijn frituurpan/ netje maar zó schoon wordt het bij mij écht niet
Doe ik dan toch nog iets verkeerd???

Ftm
een jaar geleden

Ik gebruik buitenkant van frituurpan ook vaatwastablet.

Nicky
een jaar geleden

Zet de frituurpan tot het streepje onder water met een goed geut azijn
Laten heet worden op 190*
Geen chemisch gedoe 😏

eveline
een jaar geleden

als je een roestvrijstalen frituurpan hebt kun je de pan als ie schoongemaakt is met keukenpapier en babyolie inwrijven ter voorkoming dat de buitenkant vies wordt

cobi
een jaar geleden

De buitenkant met gele cif, ontvetterspray, gaat heel goed