Appel- & perenmoes

't Komt bijna nooit voor bij ons in huis: we hadden fruit over! We hadden zó veel dat we het niet op kregen. En omdat weggooien zonde is, besloot ik er appel- & perenmoes van te maken. Suikervrij!

Ik dacht dat de peren op waren & had dus nieuwe gekocht. En daarna ontdekte ik nog een zak peren in de kast in de bijkeuken... oeps. Tel daar nog twee zakken appels bij op... daar konden zelfs wij niet tegenop eten (er gaat hier wekelijks heel wat fruit doorheen)!

En dus besloot ik om er maar moes van te maken. Wist je dat dat echt super simpel is? Je bent echt langer tijd kwijt met het schillen van het fruit dan dat het maken van de moes zelf kost. Dat is heel easy peasy :-)

Ik voegde wat kaneel en koekkruiden toe voor extra smaak. Suiker deed ik er niet bij: dat is echt helemaal niet nodig. De peren en appels zijn al zoet genoeg van zichzelf. Het resultaat viel in de smaak, alle drie de jongens vonden het lekker. Dus zo komt al dat fruit tóch nog op! 

Ingrediënten

 • 7 rijpe handperen
 • 6 appels (ik gebruikte Elstar)
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
 • 50-100 ml water


En zo maak je het

 1.  Schil de appels en peren en snijd ze in kleine blokjes. 
 2. Doe het fruit samen met de citroensap, kaneel, koekkruiden en het water in een pan. Laat op laag vuur 10-15 minuten koken. 
 3. Pureer het fruit met een staafmixer tot moes, of - als je liever compote wilt - prak het met een vork fijn. 
 4. Doe een schone theedoek in een vergiet en giet daar de moes in, zodat het overtollige vocht er uit kan lopen.
 5. Schep de hete moes in schone weckpotjes, die je tot net onder de rand vult. Draai de deksel er stevig op en zet de potjes 10-15 minuten op de kop. Klaar!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.