Sinaasappelcake

Met sinaasappels kun je heel lekkere cake bakken! Wij hadden wat teveel sinaasappels ingeslagen, dus ik heb eentje gebruikt voor deze sinaasappel tulbandcake. Met een lekkere laag sinaasappelglazuur er over!


Enig minpuntje: de bakvorm wilde de cake weer eens niet loslaten... :-( Blijkbaar had ik de vorm toch niet goed genoeg ingevet. En dus zijn de zijkanten van de cake wat kruimelig geworden. Op zich niet erg, maar dat zie je natuurlijk wel extra goed als je er glazuur over giet! Gelukkig maar dat het voor de smaak niet uitmaakt! :-)

Ingrediënten

  • 170 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 175 gram suiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 60 ml melk
  • 2 eetlepels verse sinaasappelschil
  • 2 eetlepels verse sinaasappelsap
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 170 gram bloem
  • 27 gram maizena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Voor de glazuur:

  • 75 gram zuivelspread naturel
  • 2-2,25 eetlepels verse sinaasappelsap
  • 225 gram poedersuiker
  • evt. wat verse geraspte sinaasappelschil

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine tulbandvorm van 17 cm doorsnede en 8,5 cm hoog goed in met boter. Als je geen tulbandvorm hebt, kun je natuurlijk ook een recht cakeblik gebruiken!
  2. Mix de boter en suiker door elkaar. Mix vervolgens de eieren er door.
  3. Voeg de melk, sinaasappelschil, sinaasappelsap en vanille-aroma toe en meng goed door elkaar.
  4. Roer de bloem, maizena, bakpoeder en zout door elkaar. Mix dit beetje bij beetje door het boter-suiker-ei mengsel, tot je een mooi glad beslag hebt. 
  5. Giet het beslag in de bakvorm en zet die in de oven. Bak de cake in 40-45 minuten gaar; hij is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. Doe zo nodig na 30-35 minuten wat aluminiumfolie er over om te voorkomen dat de cake te bruin wordt.
  6. Haal de cake uit de oven en laat hem in de bakvorm afkoelen. Haal hem er daarna pas uit.
  7. Mix met een garde de poedersuiker, zuivelspread en sinaasappelsap door elkaar tot je een glad mengsel zonder klontjes hebt. Giet dit over de cake en laat de glazuur daarna uitharden.
  8. Strooi voor je de cake aansnijdt eventueel wat verse geraspte sinaasappelschil er over.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.