Pauw met spiesjes

Is 'ie niet vrolijk, deze traktatie pauw? Een beetje gezond én een beetje lekker: zo lust iedereen er altijd wel iets van. Onze middelste trakteerde op deze prikkers voor zijn 7e verjaardag!

"Iets met zo'n stokje met van alles er op, én een banaantje!" Dat waren de wensen van onze nu 7-jarige voor zijn traktatie op school. Nou, dat werd dus deze pauw. Hij vond 'm helemaal leuk! 

't Was wel weer een heel werk, om al die prikkers te maken... pfff! Elk jaar opnieuw vraag ik mij af waarom ik toch altijd dít soort traktaties moet verzinnen, in plaats van gewoon een simpel voorverpakt snoepje. Maar ja. Het is wel leuk, hè? En onze middelste vroeg er zelf om... dat kun je dan toch ook niet weigeren.

De combi snoepje-fruit is trouwens niet de meest geweldige. Of eigenlijk komt dat vooral door de komkommer, daardoor werden sommige banaantjes namelijk wel wat plakkerig. De jongens hadden daar overigens absoluut geen problemen mee, maar een volgende keer zoek ik een alternatief voor de komkommer. Of voor het snoepje! 

Ingrediënten voor 30 stuks

  • 1 aubergine
  • 2-3 dikke winterpenen, in halve maantjes gesneden
  • 1 komkommer, in halve maantjes gesneden
  • 30 banaantjes (ca. 1 zak)
  • 30 cocktailworstjes
  • 250-300 gram pitloze druiven
  • lange satéprikkers

 

En zo maak je 'm

  1. Snijd de aubergine in de lengte door midden en snijd de bovenkant (met het groene kroontje) er af. Leg een halve aubergine op een groot bord of dienblad.
  2. Snijd uit een stuk wortel twee pootjes en een neus. Neem twee kleine druifjes. Prik deze met een kleine stukjes satéprikker in de aubergine. 
  3. Prik op alle satéprikkers een banaantje, 2 druiven, een stukje komkommer, een cocktailworstje en een stuk wortel. Steek de prikkers daarna in de aubergine. Niet alle prikkers passen echt in de aubergine; steek de rest gewoon los onder de andere prikkers.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.