Home » Recepten » Taart & gebak » Suikervrije appeltaart

Suikervrije appeltaart

Een suikervrije appeltaart die ook nog eens LEKKER is! Hij is gezoet met appelstroop, rozijnen en zoetzure appels. En er zitten ook geen eieren in, trouwens. Het meeste suikervrije gebak vind ik zelf niet lekker, maar déze taart is dat wel! :-)  

Ik experimenteer regelmatig met suikervrije gerechten. Nadat ik twee weken alles zonder suiker heb gegeten (zonder daar al te veel van te merken, overigens) nam ik mij voor om wat bewuster met suiker om te gaan. Want 't kan best een beetje minder. Maar de meeste suikervrije recepten vind ik gewoon smérig! Deze appeltaart is daar gelukkig een uitzondering op. Deze houden we er in! 

Ingrediënten voor 1 taart van 8-10 stukjes

  • 200 gram bloem
  • 120 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, in blokjes
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 100 gram appelstroop
  • 500 gram zoetzure appels, geschild en in kleine stukjes
  • 75 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 theelepel citroensap

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet een springvorm met een doorsnede van 19 cm in. Bekleed eventueel de bodem van de springvorm met wat bakpapier, als je dat handig vindt. Krijg je de taart er straks nog wat makkelijker uit.
  3. Meng de boter door de bloem. Voeg daarna het zout, de citroenrasp en appelstroop er aan toe en kneed dit tot een egale 'pasta'. Het wordt een plakkerig, lichtbruin deeg dat wel een beetje op pindakaas lijkt.
  4. Bekleed de bodem en zijkant van de springvorm met 2/3 van het deeg. 
  5. Meng de appelblokjes, rozijnen, kaneel, appelstroop en citroensap door elkaar. Doe het het mengsel in de springvorm.
  6. Verkruimel de rest van het deeg over de taart.
  7. Bak de taart in ongeveer 60 minuten goudbruin in de oven. Laat de taart afkoelen en haal hem daarna pas uit de springvorm.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.