maïskoekjes

Maïsbrood is lekker. En deze knapperige en brosse maïskoekjes zijn óók lekker! Je hebt ze zomaar gemaakt: gewoon alle ingrediënten door elkaar kneden, balletjes van het deeg draaien & bakken maar. Makkelijker kan bijna niet, toch? :-)


Deze simpele koekjes lijken qua structuur wel wat op zandkoekjes. Die zijn ook zo lekker kruimelig. Perfecte koekjes voor bij een kopje thee - daar kun je lekker een koekje in dopen. En je kunt hier ook hele lekkere knapperige pindakoekjes van maken, trouwens! Dan voeg je gewoon wat (ongezouten) pinda's toe aan het deeg. Dat ga ik de volgende keer maar doen, denk ik. Er is nog genoeg meel! 

Ingrediënten voor 13-15 koekjes

  • 100 gram tarwebloem
  • 35 gram maïsmeel
  • 1/4 theelepel zout
  • 85 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 75 gram suiker
  • 1/2 middelgroot ei, geklutst
  • 1/2 theelepel vanille-extract

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Kneed alle ingrediënten met je handen door elkaar tot een soepel deeg. 
  3. Maak met je handen kleine balletjes van het deeg. Leg die op de bakplaat.
  4. Bak de koekjes in 15 minuten gaar.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes hier 5-10 minuten op afkoelen. Schuif ze daarna met het bakpapier op een rooster om ze helemaal te laten afkoelen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.