Overnight oats met perzik & druiven

Zei ik nou laatst dat de overnight oats met banaan & chocolade de lekkerste was? Daar moet ik dan op terug komen, want deze met druiven & perzik is nog veel lekkerder! En ook handig: je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. 

Ik heb nieuwe schaaltjes - vinden jullie ze niet mooi? Ik ben er helemaal blij mee. Mooi in blauw en groen (precies mijn kleuren) én met een versierde binnenkant. Beter kan niet, toch? Dat heb ik vast van mijn moeder, die is ook zo gek op blauw-wit porselein! :-) 

Maar goed, dit ontbijtje dus. Dat was er zo eentje van wat-staat-er-nog-in-de-koelkast? Nou, daar stond niet zoveel, maar precies genoeg: een restje magere perzik yoghurt en nog wat druiven. Ik mixte het met havermout en wat rozijnen, en had er niet al te hoge verwachtingen van...

... maar wat was dit lekker! Een beetje zoet (maar niet té zoet) en lekker fris. Dat is een fijne verrassing 's ochtends! Deze houden we er dus zeker weten in.

Het is erg leuk trouwens, dat experimenteren met ontbijtjes. Ik krijg de smaak zo langzamerhand echt te pakken! :-)  

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 240 gram magere perzik yoghurt
  • 45 gram havermout
  • 20 gram rozijnen
  • 50 gram blauwe druiven

En zo maak je 't

  1. Roer alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kom door elkaar. Doe de deksel er op en zet minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.  
  2. De volgende ochtend kun je het zo opeten. Of strooi er nog een beetje extra havermout en druiven over heen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.