Linzensoep

Bekentenis: ik heb mijn kommetje uitgelikt! Ik ben helemaal niet zo dol op soep, maar deze stevige linzensoep vond ik heel erg lekker. :-)

Daar waren de meningen thuis overigens nogal verdeeld over, want mijn man vond 't maar niks. Maar daar moet ik bij vertellen dat hij linzen sowieso niet echt lekker vindt, en hij elk recept waar linzen in zitten bij voorbaat eigenlijk niet eens wil proberen. Dus. 

Als we bij een Turks restaurant eten kies ik vaak voor een verrassingsmenu (want ik kan nooit kiezen, al 't Turkse eten is zo lekker) & dan krijg je ook vaak een kommetje linzensoep. Zo lekker! Dit recept is vast niet zoals ze het in Turkije maken, maar dat maakt mij niet uit. Ik vond 't heerlijk. Lekker stevig & gekruid! 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram champignon roerbakmix
  • 5 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 800 ml bouillon
  • 300 ml water
  • snuf peper
  • 350 gram rode linzen
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • evt. snuf zout
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 tomaten, in stukjes
  • beetje magere yoghurt
  • handje verse koriander
     

En zo maak je 't

  1. Verhit wat olie of boter in een grote pan. Doe de champignon roerbakmix en de knoflook in de pan en bak 3-4 minuten.
  2. Giet de bouillon en 300 ml water in de pan en roer alles goed door elkaar. Doe er een snuf peper bij. Breng aan de kook.
  3. Doe de linzen, paprikapoeder en evt. een snuf zout er bij in de pan. Roer goed door elkaar en laat zo'n 45 minuten op laag vuur koken. Roer de soep af en toe door.  
  4. Verhit wat olie of boter in een andere pan. Bak hierin heel kort het komijnzaad. Voeg daarna de tomaat toe en roerbak dit een minuut of 2-3. Doe de gebakken tomaat daarna bij de soep in de andere pan. 
  5. Pureer de soep met een staafmixer. Proef even hoe de soep smaakt; voeg evt. wat peper & zout toe. Is de soep te dik? Dan kun je ook nog wat extra water toevoegen. 
  6. Verdeel de soep over vier kommen en giet in elke kom een beetje magere yoghurt. Doe tot slot wat verse koriander in de soep. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.