Pindakoeken met witte chocolade
/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fh%2Fg%2Fk%2Ftemp-iwrvshkqtwvyiajevwwp%2F3vfy4c%2FPindakoekenmetwittechocolade92b.jpg)
Ze hebben het eind van de dag niet gehaald... sterker nog, deze pindakoeken met witte chocolade waren binnen een uur op! Kortom, ze waren dus lekker :-)
Zo'n vermoeden had ik al, dat ze hier thuis wel in de smaak zouden vallen. Ik bedoel maar: lekker knapperige koeken met pinda's en grote brokken witte chocolade er in, dat kan toch nooit verkeerd zijn? Ik had dus expres maar 8 koeken gebakken: precies genoeg voor bij een bakje koffie of thee op de vrijdagmiddag. Dan konden we er in elk geval niet van dóór blijven eten, haha!
Ingrediënten voor 8 koeken
- 35 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 25 gram ruwe rietsuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 25 gram tarwebloem
- snuf zout
- 1/4 geklutst ei
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 50 gram witte chocolade, in stukjes
- 70 gram ongezouten pinda's, in kleine stukjes gehakt
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de boter, suiker en vanille-extract door elkaar. Mix daarna de bloem, zout, ei en bakpoeder er door.
- Meng de helft van de chocolade en pinda's door het koekjesdeeg.
- Verdeel het deeg in 8 even grote balletjes. Leg ze op de bakplaat en druk ze plat.
- Verdeel de rest van de chocolade en pinda's over de 8 koeken en druk zachtjes aan.
- Bak de koeken in 10 minuten gaar in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koeken op de bakplaat afkoelen.
/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fh%2Fg%2Fk%2Ftemp-iwrvshkqtwvyiajevwwp%2F8hqnr9%2FPindakoekenmetwittechocolade2b.jpg)
/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fh%2Fg%2Fk%2Ftemp-iwrvshkqtwvyiajevwwp%2Fw73v0p%2FPindakoekenmetwittechocolade6.jpg)
/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Fh%2Fg%2Fk%2Ftemp-iwrvshkqtwvyiajevwwp%2F8tmm1g%2FPindakoekenmetwittechocolade9b.jpg)
Reactie plaatsen
Reacties
Deze moet ik zeker proberen!! Toffe site heb je! Ik ben al verschillende koekjes tegen gekomen die ik hier zeker ga maken met de dochter.