pindakaas fudge

Als je aan de lijn bent, dan kun je dit recept maar beter overslaan... deze pindakaas fudge is namelijk heel erg lekker, je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig & hij is in een paar minuten gemaakt...! :-D

Die drie ingrediënten zijn natuurlijk totaal niet gezond. En daarom heb ik er een lekker klein recept van gemaakt: voor 8 blokjes. Precies genoeg dus voor als je een paar mensen op de koffie of thee krijgt. En dan ze daarna op & hoef je dus niet de restjes op te eten! ;-) 

Ingrediënten voor 8 blokjes

  • 55 gram ongezouten roomboter
  • 55 gram pindakaas (zonder nootjes)
  • 115 gram poedersuiker

 

En zo maak je 't

  1. Bekleed een klein vierkant of rechthoekig bakje met bakpapier (als je het papier eerst even verfrommeld, kun je 't makkelijk in de juiste vorm vouwen). 
  2. Doe de boter en pindakaas in een magnetronbestendig bakje of kommetje. Verwarm 30 seconden op 900W. Roer goed door en verwarm nogmaals op 900W. Roer nog een keer goed door. Verwarm zo nodig nogmaals 20-30 seconden op 900W, totdat de boter helemaal is gesmolten en het mengsel warm is.
  3. Meng de poedersuiker door de pindakaas en boter, tot je een glad mengsel hebt zonder stukjes. Giet het mengsel in het met bakpapier beklede bakje. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
  4. Snijd de fudge in blokjes. Bewaar ze in de koelkast (tenminste, als je nog een paar over houdt...).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.