Home » Recepten » Traktaties » Bedankje: kanjer bloemen

Kanjer bloem

Ik doe het ze niet na: een jaar lang een klas met 25 kinderen runnen. De juffen op de school van onze jongens hebben dus zeker wel een bedankje verdiend na een lang jaar werken! Dit jaar maakte ik deze kanjer bloemen.

Dit was helemaal niet ingewikkeld: binnen een half uur had ik vier bloemen klaar. Ik ben wel eens langer bezig geweest! Het ene hartje (dat je op de foto ziet) beschreef ik zelf. Daarna had ik nog vier andere hartjes waar ik de jongens iets op heb laten schrijven. Die heb ik er later nog bij geplakt (maar dat staat dus niet op de foto). 

Ingrediënten voor 4 bloemen

 • 1 pak voorverpakte Originele Kanjers stroopwafels (4 pakjes met elk 2 stroopwafels)
 • 3-4 pakjes met 25 zakjes een kops thee, in verschillende smaken
 • plakband
 • inpakfolie
 • gekleurd papier
 • lijm

 

Zo maak je ze

 1. Neem een vel papier. Teken er een rondje op dat net iets kleiner is dan het pakje stroopwafels.
 2. Leg de theezakjes met de voorkant naar beneden om de cirkel heen. Leg elk theezakje half op het theezakje dat je al op het papier hebt liggen. Maak zo een cirkel. Schuif het laatste theezakje met de ene helft onder het allereerste theezakje.
 3. Plak alle theezakjes met plakband aan elkaar.
 4. Leg daarna een pakje stroopwafels in het midden, met de tekst 'Kanjers' naar beneden dus. Plak het pakje stroopwafels met plakband aan de theezakjes vast.
 5. Draai de stroopwafels met theezakjes om: nu heb je een bloem met in het midden de tekst kanjer.
 6. Pak de bloem in met inpakfolie.
 7. Knip uit gekleurd papier een hartje en schrijf daarop wat je er maar op wilt zetten. Plak daarna het hartje op het inpakfolie.

Reactie plaatsen

Reacties

Janneke
2 maanden geleden

Een erg leuk idee. En makkelijk om te maken.