Banaan-pindakaas ijs

Wat was het dit weekend lekker weer, hè? En daarom vond ik dat het wel een mooi moment was om zelf lekker & gezond bananenijs te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig: bananen, pindakaas en een beetje melk. En aangezien alles met pindakaas lekker is, is dit ijs dat ook! :-)

De meeste tijd zit nog in het laten bevriezen van de bananen. Maar dat is gelukkig niet zo ingewikkeld, dat scheelt weer :-) En daarna hoef je het alleen nog maar even in de blender te doen! Zo simpel. En heel lekker! 

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 4 rijpe bananen
  • 2 eetlepels gladde pindakaas zonder stukjes
  • 4-6 eetlepels halfvolle melk
  • een paar blaadjes munt

 

En zo maak je 't

  1. Snijd de bananen in schijfjes. Leg de schijfjes plat naast elkaar in een plastic zak (ik gebruikte zo'n zip-zak), en leg ze voorzichtig in de vriezer. De plakjes moeten allemaal naast elkaar in de vriezer liggen en niet boven op elkaar, want anders vriezen ze aan elkaar vast en dat is niet handig. 
  2. Als de bananenschijfjes bevroren zijn, kun je ze uit de vriezer halen. Laat ze even 10-15 minuten ontdooien, zodat ze niet meer diep bevroren zijn. Hoe snel dat gaat, hangt af van hoe dik de plakjes zijn en hoe warm het in je huis is, dus houd ze wel in de gaten. Ze moeten nog wel bevroren zijn.
  3. Doe de bananenschijfjes samen met de pindakaas en melk in de keukenmachine of blender, en pureer het in een paar minuten helemaal fijn en glad.
  4. Serveer meteen met een paar blaadjes munt, of doe het ijs in de vriezer voor later! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.