chocolate chip Vanille cake

Dit is één van mijn favoriete cakes: een chocolate chip vanille cake! Net als chocolate chip koekjes vind ik een plakje van deze cake met van die dikke brokken chocolade er in echt onweerstaanbaar! 

Ik ben sowieso gek op vanalles met chocolade er door heen. Straciatella ijs bijvoorbeeld! Of straciatella vla. En de McFlurry's met M&M's er door heen. Vooral die in Duitsland, want daar doen ze hele M&M's door het ijs in plaats van kapotte. Dat is nog veel lekkerder! :-)

Deze chocolate chip vanille cake was één van de cakes die ik samen met Wander bakte voor voor de brandweermannen, omdat Wander met zijn hele klas op bezoek mocht komen in de kazerne. Naast deze cake maakten Wander & ik ook nog een vanille cake, een rozijnencake, een chocoladecake & een bananencake met pecannoten! 

Ingrediënten voor 1 cake

 • 200 gram kristalsuiker
 • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 4 middelgrote eieren (= 200 gram), op kamertemperatuur
 • 2 theelepels vanille-extract
 • 200 gram tarwebloem
 • snufje zout
 • 200 gram pure chocolade, in stukjes

En zo maak je 'm 

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Mix de zachte boter en suiker door elkaar met een mixer. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix in een paar minuten tot een gladde massa.
 3. Voeg tot slot al mixend de bloem en een snufje zout toe en mix tot een egaal beslag zonder klontjes.
 4. Spatel de chocoladestukjes door het beslag.
 5. Giet het beslag in een cakeblik van 11 x 26 cm dat je eerst hebt ingevet of met een vel bakpapier hebt bekleed.
 6. Bak de cake in 75-80 minuten gaar in het midden van de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is: kleeft er beslag aan, dan moet de cake nog wat langer in de oven blijven. Check na een minuut of 50 de bovenkant van de cake: is hij al vrij donker, doe er dan wat aluminiumfolie over heen.
 7. Laat de cake een half uur afkoelen in het cakeblik en haal hem daarna uit het blik.


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.