Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pizza, pannenkoek & wraps » Karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken

Karnemelkpannenkoeken25.jpg

Deze karnemelk pannenkoeken hebben net wat meer smaak dan pannenkoeken met gewone melk. De jongens vonden ze heerlijk (& wij ook, trouwens)!

Pannenkoeken met karnemelk stonden al een tijdje op mijn te-maken-lijstje. Ik had daarvoor ook al karnemelk in huis gehaald, maar we kwamen er maar niet aan toe om pannenkoeken als avondmaaltijd te eten. Ik had dus al karnemelkbrood gemaakt en karnemelkbroodcake met aardbeien. Toen had ik nog meer dan de helft van de karnemelk over. En zo opdrinken, dat vind ik maar niks (brrr, vies!).


Gelukkig liep de planning thuis opnieuw anders en was er ineens tijd om tóch nog de pannenkoeken te bakken. De vanille-extract is trouwens ook een belangrijke toevoeging. Geeft er nog een extra twist aan!   


Ingrediënten voor 12-14 pannenkoeken

  • 280 gram bloem
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda of zuiveringszout
  • 1/4 theelepel zout
  • 600 ml karnemelk
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract


Zo maak je het klaar

  1. Meng de bloem met de bakpoeder, zuiveringszout en zout.
  2. Voeg al roerend met een garde de karnemelk toe aan de bloem. 
  3. Doe daarna één voor één de eieren toe aan het beslag en mix goed door elkaar, totdat er geen klontjes meer in zitten.
  4. Voeg de vanille-extract toe en meng goed door elkaar.
  5. Verhit een beetje boter of olijfolie in een koekenpan. Doe wat beslag in de pan en bak de pannenkoek in een paar minuten goudbruin.


Karnemelkpannenkoeken20.jpg
Karnemelkpannenkoeken25-1.jpg
Karnemelkpannenkoeken4.jpg
Karnemelkpannenkoeken2_vk.jpg
Karnemelkpannenkoeken8.jpg
Karnemelkpannenkoeken12.jpg
Karnemelkpannenkoeken18.jpg
Karnemelkpannenkoeken14.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.