Aardappel salade

Aardappelsalade associeer ik op één of andere manier altijd met barbecueën. Geen idee waarom: ik at 't vast voor het eerst bij een barbecue! Deze aardappelsalade met augurkjes maakte ik zelf, met een zak CêlaVíta tijm zeezout aardappeltjes.

Die zaten in 't laatste testpakket dat ik van CêlaVíta kreeg. En in plaats van ze op te bakken besloot ik er een aardappelsalade van te maken. Lekker hoor! De barbecue hebben we er dit keer maar bij weg gelaten. Het weer was er niet echt geschikt voor en bovendien stond onze barbecue nog ingepakt op zolder, ver weg geborgen achter een schot. Dus. Dat houden we nog tegoed. 

Ingrediënten

  • 450 gram CêlaVíta aardappeltjes tijm zeezout
  • 4 augurken, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gram magere kwark
  • 1 eetlepel fritessaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje witte wijnazijn
  • 10 gram verse bieslook, gesnipperd
  • zout
  • peper


En zo maak je het

  1. Kook de aardappeltjes 2-3 minuten en giet ze daarna voorzichtig af, zodat de kruiden niet allemaal worden weggespoeld. Laat de aardappels afkoelen. Snijd ze daarna, als ze vrij groot zijn, in wat kleinere stukjes.
  2. Meng de augurk en ui door de aardappels.
  3. Roer de kwark, fritessaus, honing, mosterd, witte wijnazijn en bieslook door elkaar. Meng dit met de aardappels, augurk en ui. 
  4. Breng zo nodig op smaak met wat peper en zout en strooi er nog wat extra gesnipperde bieslook over heen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.