Home » Tips & trucs » Algemene tips » Groene aanslag op tuintegels verwijderen

Groene aanslag op tuintegels verwijderen

Groeneaanslagtuintegelsverwijderen1breedcopy.jpg

Het is eindelijk voorjaar! Nog even en dan kunnen de tuindeuren weer open en zitten we de hele dag buiten. Maar o, die vieze groene aanslag op de tegels... gelukkig kun je daar heel simpel én goedkoop iets aan doen.

In de tuincentra kun je allemaal dure en chemische middeltjes kopen waarmee je groene aanslag kunt verwijderen. Dat moet je dan vaak eerst ook nog mengen met water in een bepaalde verhouding. Al die chemicaliën lijken mij nou niet meteen heel gezond om mee te werken - nog los van wat één zo'n fles kost. Je zult er maar een flink grote tuin mee moeten 'ontgroenen'!

Dat kan ook anders: ik koop elk jaar een aantal flessen huishoudazijn. En daarmee borstel ik (onverdund) met een vegertje alle tuintegels, muurtjes en zelfs de houten tafels en banken in. Dat is alles! En het werkt als een tierelier. De foto's spreken wel voor zich, toch? Op de meeste plekken in de tuin was één keer borstelen wel voldoende; de plekken die het ergste groen waren heb ik nog een tweede beurt gegeven. Goed laten drogen en klaar ben je.

Geen gedoe dus met chemicaliën en ook nog eens heel goedkoop: een fles met 1,5 liter huishoudazijn kost maar 50 of 60 cent. Ik had er een stuk of 4-5 nodig voor onze achtertuin. Lekker voordelig! 
 

Groeneaanslagtuintegelsverwijderen5.jpg
Groeneaanslagverwijderen27.jpg
Groeneaanslagverwijderen25.jpg

De tegels rechts hebben al een eerste beurt gehad, de tegels links nog niet... zie je het verschil?

Groeneaanslagverwijderen28.jpg
Groeneaanslagtuintegelsverwijderen1.jpg
Groeneaanslagverwijderen214.jpg
Groeneaanslagverwijderen29.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.