Groene aanslag op tuintegels verwijderen

Het is eindelijk voorjaar! Nog even en dan kunnen de tuindeuren weer open en zitten we de hele dag buiten. Maar o, die vieze groene aanslag op de tegels... gelukkig kun je daar heel simpel én goedkoop iets aan doen.

In de tuincentra kun je allemaal dure en chemische middeltjes kopen waarmee je groene aanslag kunt verwijderen. Dat moet je dan vaak eerst ook nog mengen met water in een bepaalde verhouding. Al die chemicaliën lijken mij nou niet meteen heel gezond om mee te werken - nog los van wat één zo'n fles kost. Je zult er maar een flink grote tuin mee moeten 'ontgroenen'!

Dat kan ook anders: ik koop elk jaar een aantal flessen huishoudazijn. En daarmee borstel ik (onverdund) met een vegertje alle tuintegels, muurtjes en zelfs de houten tafels en banken in. Dat is alles! En het werkt als een tierelier. De foto's spreken wel voor zich, toch? Op de meeste plekken in de tuin was één keer borstelen wel voldoende; de plekken die het ergste groen waren heb ik nog een tweede beurt gegeven. Goed laten drogen en klaar ben je.

Geen gedoe dus met chemicaliën en ook nog eens heel goedkoop: een fles met 1,5 liter huishoudazijn kost maar 50 of 60 cent. Ik had er een stuk of 4-5 nodig voor onze achtertuin. Lekker voordelig! 
 

De tegels rechts hebben al een eerste beurt gehad, de tegels links nog niet... zie je het verschil?

Reactie plaatsen

Reacties

jose
een maand geleden

klopt heb ik ook gedaan . Even in laten trekken en schrobben maar. Schutting zelfde wil ook met een schuursponsje.

Dorien
3 jaar geleden

Nooit doen, schoonmaakazijn gebruiken in je tuin!! Het schijnt heel slecht te zijn voor je planten en het bodemleven. Google maar eens

Jan Dijkstra
6 jaar geleden

Ik heb groene aanslag op mijn tuintegels. Dit vind ik er niet mooi uitzien en ik wil daarom mijn tegels schoonmaken. Erg handig dat je de groene aanslag gewoon met huishoudazijn en een borstel kan schoonmaken. Ik ga dit proberen!
http://www.wassenbergvolkel.nl/bestratingsmaterialen