Lasagne arrabiata

Arrabiata is een bekende klassieke Italiaanse pastasaus. Door de spaanse peper die er in zit is 'ie lekker pittig. En dat is deze lasagne arrabiata met paprika, courgette, gehakt & cheddar dus ook!

Arrabiata wordt vaak gegeten bij penne, maar ik maakte er dit keer een lasagne mee. En dan niet met gehakt maar met blinde vinken: gekruid gehakt met een dun lapje vlees er om heen. Smaakt net weer even anders!
 

En er moet natuurlijk ook een dikke laag kaas over heen. Ik had nog cheddar cheese in de koelkast liggen, dus die kon er mooi over heen. Ik maakte de lasagne af met een laag geraspte jong belegen kaas. 


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 blinde vinken of 150 gram gekruid gehakt
  • 500 gram arrabiata saus (1 pot)
  • 125 gram lasagnebladen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in stukjes
  • 2 plakken cheddar cheese
  • 75-100 gram geraspte kaas
  • handje verse peterselie

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een koekenpan. Snijd het vlees in stukjes en bak het in een paar minuten gaar. 
  3. Doe een laag arriabiatasaus op de bodem van een grote ovenschaal. Leg er dan een laag lasagnebladen op.
  4. Over de lasagnebladen doe je een laag groente & vlees, daarna arrabiata saus en dan weer een laag lasagnebladen.
  5. Stapel zo door. Eindig met een laag lasagnebladen en bovenop de laatste saus.
  6. Snijd de cheddar cheese in reepjes en verdeel die over de lasagne. Strooi als laatste de geraspte kaas er over heen.
  7. Zet de lasagne in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar. Strooi er een beetje verse peterselie over voor je 'm serveert.


Reactie plaatsen

Reacties

Diana
7 jaar geleden

Heerlijk smullen van deze Lasagne!