Muesli koekjes

Wat doe je als je een pot vol muesli over hebt? Koekjes bakken natuurlijk! :-) De muesli maalde ik tot meel, en daarmee bakte ik een stapel knapperige brosse muesli koekjes.

Een poos geleden aten we met regelmaat muesli, maar de laatste tijd zijn we 's ochtends aan de cornflakes. Met als gevolg dat die pot muesli maar blijft staan in de keuken. En als er iets lang ongebruikt blijft staan in de keuken, dan ga ik automatisch bedenken wat ik dáár nou eens mee zou kunnen maken.

Dit weekend besloot ik heel impulsief om er koekjes van te bakken. Eerder maakte ik al eens koekjes waarbij ik muesli toevoegde aan het koekjesdeeg (ook lekker), maar nu wilde ik proberen om van de muesli meel te maken, en dat als basis voor het koekjesdeeg te gebruiken. Dan zouden het wat fijnere koekjes worden, hoopte ik.

Het resultaat is deze stapel knapperige koekjes. Een beetje grof, maar zonder stukjes er in. Lekker bros. De jongens hebben ze meteen getest & goedgekeurd: lekker! Nu alleen nog bedenken wat ik met de rest van de muesli ga doen, want de pot is nog stééds niet leeg... :-)

Ingrediënten voor 12 koekjes

 • 80 gram muesli (dus geen cruesli!) waar je de rozijnen en fruit uit hebt gehaald
 • 1/2 groot ei, geklutst
 • 1/4 theelepel vanille-extract
 • 35 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
 • 35 gram bruine basterdsuiker
 • 30 gram kristalsuiker
 • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
 • 1/4 theelepel baking soda

 

En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Maal de muesli totdat je fijn meel hebt (ik deed dat met een koffiemolentje). Roer in een kom het mueslimeel, de koekkruiden en de baking soda door elkaar.
 3. Mix met een mixer de boter en suiker door elkaar. Mix daarna het ei en de vanille-extract er door. Doe tot slot het mueslimeel er bij en meng tot een glad deeg.
 4. Maak van het deeg 12 even grote balletjes en leg die met voldoende tussenruimte op de bakplaat (de koekjes lopen uit tijdens het bakken). 
 5. Bak de koekjes in 20 minuten gaar. Laat de koekjes 5-10 minuten op de bakplaat afkoelen, en schuif ze daarna met bakpapier en al op een rooster om verder af te koelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.