Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Stamppot sla

Stamppot sla

Stamppotsla7.jpg

Stamppot sla is een perfect herfstgerecht: het is veel luchtiger dan winterse kost zoals hutspot met rookworst, maar is wél een flinke maaltijd.

In plaats van standaard rookworst en spekjes door de stamppot koos ik dit keer voor wat luchtigere ingrediënten, zoals paprika, kipfilet en cottage cheese. Dat maakt deze stamppot veel minder vet en tegelijk ook erg lekker!

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 kg aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 krop veldsla
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 100 gram cottage cheese
  • peper, zout
  • patat- of aardappelkruiden
  • beetje melk of water
  • handje zoute pinda's of cashewnoten

 

En zo maak je het

  1. Was de sla, laat goed uitlekken & snijd in stukjes.
  2. Snijd de paprika in stukjes. 
  3. Snijd de kipfilet in stukjes.
  4. Breng de cottage cheese op smaak met wat peper en zout. 
  5. Schil de aardappels, spoel ze schoon en kook ze gaar.
  6. Stamp de aardappels en maak er met wat melk of water puree van. Breng op smaak met wat patat- of aardappelkruiden.
  7. Meng de sla en de paprika door de puree.
  8. Strooi eerst de kipfilet en cottage cheese over de stamppot en tot slot de nootjes.



Stamppotsla9.jpg
Stamppotsla25_vk.jpg
Stamppotsla16.jpg
Stamppotsla3.jpg
Stamppotsla1.jpg
Stamppotsla22.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.