Appel havermout crumble

Dit moeten jullie écht even ruiken. Er hangt zo'n heerlijke geur in de keuken, als deze appel havermout crumble in de oven staat!

Een crumble doet het altijd goed als dessert. Helemaal lekker met wat slagroom of vanille-ijs er bij. Een klodder Griekse yoghurt smaakt er ook prima bij, als je het liever een beetje gezonder houdt.

Ik at deze appelcrumble overigens gewoon 's middags bij de thee. Omdat ik appeltjes over had. En omdat ik hier gewoon héél veel zin in had, haha! :-)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 appels, in blokjes
  • kaneel
  • handje rozijntjes
  • 40 gram havermout
  • 40 gram koude roomboter
  • 40 gram kristalsuiker
  • 20 gram bloem
  • poedersuiker

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de appelblokjes met een flinke snuf kaneel en een hand rozijntjes. Verdeel dit over vier kleine ovenschaaltjes.
  3. Kneed de havermout, boter, suiker en bloem tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de vier schaaltjes.
  4. Schuif de schaaltjes in de oven en bak ze in 20 minuten gaar. Bestuif met een beetje poedersuiker.
  5. Lekker met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs er bij.  


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.