Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Aardappelschotel met kip & tomaat

Aardappelschotel met kip & tomaat

Aardappels met groente, maar dan nét weer even anders! Deze gekruide aardappeltjes met kip, aubergine en tomaat moeten weliswaar drie kwartier in de oven, maar de voorbereidingen heb je zo gedaan.

Alle ingrediënten kunnen namelijk zonder koken of bakken in de ovenschaal. De kip gaat er dus rauw in, en de aardappels hoef je niet voor te koken. Hoe makkelijk is dat! De aardappels blijven wel vrij stevig. Heb je ze liever wat zachter, dan kun je er voor kiezen om ze een paar minuutjes voor te koken. Niet te lang, anders krijg je veel te melige aardappels en dat is in deze schotel niet lekker!


Ingrediënten voor twee personen

  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram kipfilet
  • 20 gram zongedroogde tomaten
  • 1/2 aubergine
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel tijm
  • 45 gram fetakaas
  • 250 gram cherrytomaatjes

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de zongedroogde tomaten in een schaaltje met heet water en laat 10 minuten wellen. Laat de tomaten daarna uitlekken en snij ze in stukjes.
  3. Snij de aardappelen in de schil in langwerpige stukken.
  4. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  5. Snijd de aubergine in kleine stukjes.
  6. Meng de olijfolie met de geperste knoflook en rozemarijn. Breng het op smaak met zout en peper.
  7. De de aardappelen, aubergine, zongedroogde tomaten en kip in een ovenschaal. Meng het oliemengsel en de tijm er door heen, roer goed door elkaar. 
  8. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven. 
  9. Snij ondertussen de feta in stukjes en de cherrytomaatjes door de helft. Meng ze na 30 minuten van de baktijd door de ovenschaal en bak daarna nog 15 minuten. 

 

Aardappelschotelmetkiptomaat12_vk.jpg
Aardappelschotelmetkiptomaat10.jpg
Aardappelschotelmetkiptomaat7.jpg
Aardappelschotelmetkiptomaat12.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.