Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pizza, pannenkoek & wraps » Spelt pannenkoeken

Spelt pannenkoeken

Speltpannenkoeken1092.jpg

Speltbrood vinden onze jongens niet lekker, maar deze spelt pannenkoeken gaan er dan weer wél moeiteloos in. Grappig toch, hoe dat werkt bij kinderen! 


Het maken van spelt pannenkoeken is net zo gemakkelijk als gewone pannenkoeken. Je vervangt gewoon de bloem door speltmeel & dat is alles... 

Ik at ze met banaan, walnoten en wat maple syrup. Lekkerrrr! De jongens natuurlijk niet, die hadden liever poedersuiker & basterdsuiker. Snap ik wel, dat is óók heel erg lekker. :-)

Waarmee beleggen jullie een pannenkoek? Als je nog op zoek bent naar een beetje inspiratie, kijk dan eens hier en hier. O en maak ook eens karnemelk pannenkoeken, of havermout pannenkoeken. Of deze met roggemeel & amandelmelk. En wat dacht je van deze chocolade crêpes? Allemaal lekker! 

Ingrediënten voor 20 pannenkoeken

  • 500 gram speltmeel
  • 2 theelepels zout
  • 1 liter halfvolle melk
  • 4 middelgrote eieren

En zo maak je ze

  1. Roer het meel en de zout door elkaar.
  2. Voeg al mixend met een garde de melk toe en roer goed door, totdat je een egaal beslag hebt. Mix daarna de eieren er door. 
  3. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bakken maar!

    Lekker met vers fruit, noten & maple syrup (of gewone keukenstroop). Of gewoon met lekker veel suiker! 


Speltpannenkoeken38.jpg
Speltpannenkoeken16.jpg
Speltpannenkoeken1093.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.