Kerrie-preischotel

Prei en kerrie is altijd een goede combinatie, vinden jullie ook niet? Combineer het met banaan, rozijntjes, gehakt en aardappels en je hebt een heerlijke ovenschotel, zonder pakjes & zakjes!

Deze kerrie-preischotel is heel mild van smaak, dus de meeste kinderen zullen 'm ook wel lekker vinden. Zeker met de zoete bananen & rozijnen er door heen. Nou ja, dan moet je tenminste niet van die kritische eters hebben, zoals wij thuis ;-)

Je kunt trouwens lekker variëren met deze ovenschotel: in plaats van gehakt kun je ook kiezen voor ham, spekjes, kip of vegetarische reepjes. En allerlei soorten fruit zijn er lekker door: wat dacht je van appel, ananas of perzik? Je hoeft dus niet voor 100% vast te houden aan dit recept; kies gewoon iets wat toch al in de (koel)kast lag. Lekker makkelijk.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 preien, gewassen & in stukjes
  • 500 gram rösti of aardappelpuree
  • 200 ml kookroom light
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 bananen, in stukjes
  • 50 gram rozijnen
  • 200 gram gekruid gehakt
  • peper
  • zout
  • handje geraspte kaas

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok en roerbak de prei een paar minuten, totdat de prei zacht is.
  3. Bak het gehakt rul.
  4. Meng de prei, het gehakt, de banaan en rozijnen door elkaar en doe alles in een ovenschaal.
  5. Roer de kookroom en kerriepoeder door elkaar. Giet de helft van het roommengsel over de prei.
  6. Verdeel de rösti of de aardappelpuree er over heen. 
  7. Giet de rest van de kookroom over de ovenschotel & strooi de geraspte kaas er over heen. 
  8. Zet de schotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.