Home » Recepten » Koeken » Smartieskoek in een mok

Smartieskoek in een mok

Koekjes bakken kan ook gewoon in de magnetron. Lekker makkelijk, ben je in een paar minuten klaar! :-D Ik maakte vijf kleine koekjes met smarties. En dat is heel handig, dat het er maar vijf zijn... dan kun je je er ook niet misselijk aan eten, haha!  

Nog een voordeel van dit recept (naast het feit dat je dus nooit teveel koekjes kunt eten): geen gedoe met lange baktijden, en lang zoveel rotzooi niet. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jullie gaat als jullie koekjes bakken, maar als ik ga bakken dan wordt de hele keuken een bende, mezelf inclusief... :-)

Ingrediënten voor 5 koekjes

  • 20 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 30 gram kristalsuiker
  • 20 gram donkerbruine basterdsuiker
  • drup vanille-aroma
  • snuf zout
  • 2 eidooiers
  • 65 gram bloem
  • 4 doosjes mini smarties 
  • 5 kleine magnetronbestendige schaaltjes of mokjes


En zo maak je ze

  1. Prak de boter en de suiker met een vork door elkaar in een kom. Voeg de vanille-extract en het zout toe en roer goed door elkaar. Voeg de eidooier toe (het eigeel, niet het eiwit) en meng goed. Meng daarna de bloem er door heen. 
  2. Mix 2 doosje mini smarties door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over 5 kleine magnetron bestendige kommetjes of schaaltjes. Neem niet te smalle kommetjes. De koek kan beter breed en laag zijn dan smal en hoog; dan 'bakt' hij makkelijker en sneller.
  4. Verdeel de resterende smarties over de vijf schaaltjes en druk ze een beetje aan.  
  5. Zet de schaaltjes 60-120 seconden in de magnetron op 900W. Hoe lang je precies nodig hebt hangt een beetje af van hoe dik/hoog je koekjes zijn. Ik maakte deze koekjes al eens eerder in een breed schaaltje en toen was 60 seconden genoeg. Dit keer had ik smalle schaaltjes en toen had ik 120 seconden nodig. 
  6. Laat de koekjes afkoelen in de kommetjes en haal ze er daarna voorzichtig uit (zo nodig met behulp van een mesje). Laat ze daarna op een rooster helemaal afkoelen en uitharden (dat duurt even, dus je hebt wel een beetje geduld nodig...!).


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.