Feyenoord kwarktaart

Hoera! Onze oudste is vandaag 9 jaar geworden. En wie jarig is, mag een taart uitkiezen. Het is wel duidelijk waar hij voor koos, hè? Ik maakte deze taart met kwark en fondant. 

Dat is natuurlijk niet de meest logische combinatie: fondant en vochtige kwark, dat past niet goed bij elkaar. Maar ja, hij heeft het liefst een kwarktaart, dus ik ging broeden op een oplossing. Ik besloot om bovenop de kwarktaart nog een (dun) koeklaagje te maken, zodat er een buffer tussen de kwark en de fondant zat. En daarna maar rollen, uitsteken en plakken... best goed gelukt, toch?

Ingrediënten voor 1 grote taart

 • 1 vanille kwark taart
 • 150 gram Verkade nizza kokos koekjes
 • 80 gram roomboter
 • 200 gram wit fondant
 • 200 gram rood fondant
 • 200 gram zwart fondant
 • 200 gram geel fondant


En zo maak je 'm

 1. Verkruimel de koekjes zo klein mogelijk. Smelt de boter. Meng de boter en koekkruimels door elkaar en leg dit mengsel boven op de kwarktaart. Zet de taart in de koelkast.
 2. Rol de witte fondant uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik. Steek er met de rand van de springvorm een grote cirkel uit. Snijd de cirkel door de helft. Leg de helft bovenop de taart.
 3. Doe het zelfde met de rode fondant.
 4. Rol de zwarte fondant uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik. Steek er met de rand van de springvorm een grote cirkel uit. Steek daaruit met bijvoorbeeld een kommetje een kleinere cirkel, zodat je een zwarte rand krijgt. Maak de rand aan de onderkant nat met een beetje water en plak hem op de taart. 
 5. Rol de gele fondant uit tot een lap van ongeveer 2 mm dik. Steek hier letters uit. Voor de grote F heb ik het logo uitgeprint, de F uitgeknipt en die op het fondant gelegd, zodat ik met een scherp mesje de F kon uitsnijden. Voor de kleine letters gebruikte ik uitsteekvormpjes. Plak de letters met een beetje water op de taart.
 6. Steek met bijvoorbeeld een dop twee gele rondjes uit en plak die op de taart.
 7. Maak met een liniaal smalle gele fondantreepjes en plak die op de zwarte cirkel. Klaar! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

alec bosch
3 jaar geleden

ja