bananencake met chocolade & cruesli

Is het een taart of is het een cake? Met een lading overrijpe bananen bakte ik deze cake met chocolade, rozijnen & cruesli. In de vorm van een taart, dus dan kan 'ie lekker ook voor een gebakje doorgaan. Toch? :-)

Ik sneed de taart in 12 punten, maar je kunt er ook prima meer stukken uit snijden. Aan een kleine taartpunt heb je meer dan genoeg! 

Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten

  • 700 gram rijpe bananen (6-7 bananen)
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 middelgrote eieren
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 400 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gram pure chocolade
  • handje gele rozijnen
  • handje cruesli (of muesli)

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde springvorm van 21 cm doorsnede in met wat boter of bakspray. 
  2. Mix de bananen tot een zo glad mogelijke massa. Mix daarna de boter, suiker, eieren en vanille aroma er door heen. 
  3. Roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Mix dit door het beslag. 
  4. Giet het beslag in de springvorm.
  5. Bak de cake in 45-60 minuten gaar in de oven. Laat de cake daarna in de springvorm afkoelen. Haal de cake als hij is afgekoeld uit de springvorm. 
  6. Smelt de chocolade au-bain-marie. Giet de chocolade over de taart.
  7. Strooi een handje cruesli en een handje rozijnen over de gesmolten chocolade. Laat de chocolade daarna uitharden. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.