bananencake met chocolade & cruesli
Is het een taart of is het een cake? Met een lading overrijpe bananen bakte ik deze cake met chocolade, rozijnen & cruesli. In de vorm van een taart, dus dan kan 'ie lekker ook voor een gebakje doorgaan. Toch? :-)
Ik sneed de taart in 12 punten, maar je kunt er ook prima meer stukken uit snijden. Aan een kleine taartpunt heb je meer dan genoeg!
Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten
- 700 gram rijpe bananen (6-7 bananen)
- 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram kristalsuiker
- 2 middelgrote eieren
- 2 theelepels vanille aroma
- 400 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf zout
- 100 gram pure chocolade
- handje gele rozijnen
- handje cruesli (of muesli)
En zo maak je 't
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde springvorm van 21 cm doorsnede in met wat boter of bakspray.
- Mix de bananen tot een zo glad mogelijke massa. Mix daarna de boter, suiker, eieren en vanille aroma er door heen.
- Roer de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Mix dit door het beslag.
- Giet het beslag in de springvorm.
- Bak de cake in 45-60 minuten gaar in de oven. Laat de cake daarna in de springvorm afkoelen. Haal de cake als hij is afgekoeld uit de springvorm.
- Smelt de chocolade au-bain-marie. Giet de chocolade over de taart.
- Strooi een handje cruesli en een handje rozijnen over de gesmolten chocolade. Laat de chocolade daarna uitharden.
Reactie plaatsen
Reacties