Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pizza, pannenkoek & wraps » Salami pizza in een mok

Salami pizza in een mok

Pizza in een mok! Soms kom ik van die gekke recepten tegen waarvan ik denk: 'dát moet ik ook eens testen!'. Zoals dit recept voor een pizza bakken in een mok, in de magnetron. 

Ik kon me namelijk niet echt voorstellen dat dat zou lukken... een pizza in een paar minuutjes uit de magnetron! Dus. Ik heb 't maar gewoon geprobeerd. Resultaat: best lekker. Pizza? Ja, het lijkt er behoorlijk op. Al vond ik de bodem een beetje te cake-achtig. Maar dat kwam misschien ook wel doordat ik een wat te klein schaaltje had gebruikt, waardoor de bodem gewoon wat te dik was. Eigenlijk moet ik het nog maar een keer testen: dan met een wat breder schaaltje! :-D

Ingrediënten voor 1 mini pizza

  • 4 eetlepels bloem
  • 1/8 theelepel bakpoeder, gezeefd
  • 1/16 theelepel baking soda, gezeefd
  • 1/8 theelepel zout
  • 3 eetlepels melk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatensaus
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 1 plak salami, in kleine rondjes gesneden
  • 1/2 theelepel basilicum of oregano

 

En zo maak je 'm

  1. Roer de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, melk en olijfolie door elkaar. Doe het 'beslag' in een magnetronbestendig schaaltje. Neem het liefst een wat breder schaaltje, anders krijg je een hele dikke pizzabodem. 
  2. Smeer de saus voorzichtig over het beslag. Strooi de kaas er over en leg de salami er op. Strooi tot slot de basilicum of oregano er over.
  3. Bak de 'pizza' in 2 minuten op 900 W in de magnetron. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.