Mosterdsoep

Soms duurt het even voordat een gerecht helemaal naar mijn zin is. Ik had al vaker mosterdsoep gemaakt, maar elke keer was 't 'm toch nét niet. Tot nu dan: deze mosterdsoep vonden wij erg lekker. Die houden we er dus in!

Ik ben zelf niet zo'n soep-eter (in tegenstelling tot mijn man). Als we uit eten gaan kies ik meestal een lekkere salade als voorgerecht. Tenzij er mosterdsoep op het menu staat; dat kan ik bijna niet weerstaan.

Zelf maken bleek alleen lastiger dan ik had gedacht. Of wij zijn gewoon te kritisch, dat kan natuurlijk ook! Hoe dan ook, deze versie was eindelijk wel naar ons zin. Kan ik die weer van mijn nog-uit-te-puzzelen-recepten-lijstje afstrepen!

Ingrediënten voor 2-3 personen

 • 1 kleine prei
 • 2 eetlepels boter
 • 2 eetlepels bloem
 • 950 ml groentebouillon
 • 4 eetlepels grove mosterd
 • 4 theelepels maizena
 • 75 gram spekjes

 

En zo maak je het

 1. Was de prei en snijd het witte gedeelte in kleine stukjes.
 2. Bak de spekjes in een koekenpan gaar. Niet te lang bakken; ze moeten nog wel zacht zijn. Zet de spekjes daarna aan de kant. 
 3. Smelt de boter in een pan en roerbak de prei op laag vuur. 
 4. Als de prei zacht is geworden, voeg je de bloem toe. Roer goed door elkaar, totdat het een beetje goudgeel wordt.
 5.  Voeg al roerend de bouillon toe; er mogen geen klontjes in komen! Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken.
 6. Zet het vuur laag en roer de mosterd door de soep. Proef even en voeg eventueel wat meer mosterd of een beetje zout toe. 
 7. Roer de maizena door een klein beetje koud water, totdat je een egaal papje hebt. Meng dit door de soep en laat nog even doorsudderen, totdat de soep wat dikker is geworden.
 8. Roer tot slot de spekjes door de soep.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.