Pasta op de camping

Kijk wat ik tussen de vakantiefoto's vond: nog 'n makkelijk pastarecept, met allemaal verse ingrediënten! De saus maakte ik met een enorme vleestomaat, zelf geplukte kruiden & een scheut ketchup.

Dit was zo'n vakantiemaaltje in de categorie "wat gaan we eigenlijk eten - geen idee - wat hebben we nog liggen?" En er lag nog penne, dus samen met wat verse groenten & kruiden uit de moestuin van de camping leverde dat dit snelle maaltje op. Simpel & lekker. Ik maakte 'm zonder vlees, maar je kunt er natuurlijk altijd gehakt of ham bij doen!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250-300 gram ongekookte penne
  • 200 gram gekruid gehakt (evt.)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 kleine courgette, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 mega vleestomaat, in stukjes
  • scheutje water
  • scheutje tomatenketchup
  • handje verse basilicum, gesnipperd
  • handje verse peterselie, gesnipperd
  • peper, zout
  • schijfjes komkommer
  • geraspte kaas

 

En zo maak je 't

  1. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak het gehakt rul (als je gehakt er bij wilt, ik at 'm zonder vlees). Voeg de ui en paprika toe en bak die 1-2 minuten mee.
  2. Doe de courgette en tomaat er bij en laat alles op zacht vuur pruttelen, totdat de tomaat helemaal uit elkaar is gevallen. Schep zo nu en dan om. Giet er, als het te droog wordt, een scheutje water bij. 
  3. Kook ondertussen in een pan de penne beetgaar & giet af.
  4. Breng de vlees & groente op smaak met een scheutje ketchup, de peterselie, basilicum, peper en zout. 
  5. Schep de pasta op een bord samen met de groente met saus. Strooi de geraspte kaas er over. Lekker met komkommer. 


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.