Witte bonen brownies

Tijd voor een nieuw brownie-experiment: dit keer brownies gemaakt van witte bonen! Er zit geen boter of bloem in deze brownies. En hoewel er (wat mij betreft in elk geval) niks boven een 'klassieke' brownie gaat, is deze gezonde variant verrassend lekker! 

 

Ingrediënten 

  • 225 gram witte bonen
  • 25 gram cacaopoeder
  • 140 gram rijpe banaan
  • 80 gram honing
  • 6 gram bakpoedder
  • 2 middelgrote eieren
  • 1/2 theelepel vanille aroma

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownieblik met bakpapier.
  2. Mix alles met een staafmixer door elkaar tot een zo glad mogelijke massa.
  3. Schep het beslag in het bakblik en bak de brownies in 30 minuten gaar. Laat afkoelen in het blik en snijd er daarna mooie blokjes van. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anne
3 jaar geleden

Ik vind ze niet zo heel hard naar brownie smaken. Ze smaken vooral naar honing en witte bonen. Weinig chocoladesmaak. Ik heb het recept nochtans stipt opgevolgd. What went wrong?

Ellen
3 jaar geleden

Toprecept, dankjewel! Vult goed en is gezond met al die bonen etc. Ipv honing gebruik ik erythritol.

Peters Lidy
5 jaar geleden

Ziet er lekker uit