Appel-geitenkaaspannenkoek uit de oven

Hebben jullie dat ook altijd? Dat als je een pannenkoek bakt met van alles er in, dat je 'm dan nooit heelhuids kunt omdraaien? (het in de lucht omkeren van een pannenkoek kan ik dus niet, nee). Deze pannenkoek met appel & geitenkaas bakte ik lekker makkelijk in de oven. Dan heb je dat probleem niet! 

Alleen heb je dan weer een ander nadeel, namelijk dat je maar één pannenkoek tegelijk kunt bakken (of twee, als je een grote oven hebt)... En het duurt ook wat langer om 'm te bakken. Dus dit is vooral een handige pannenkoek als je in je eentje bent! :-)

Ingrediënten voor 1 pannenkoek

  • 50 gram bloem
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel verse bieslook, gesnipperd
  • 1/2 appel, zonder klokhuis en in schijfjes
  • 40 gram zachte geitenkaas

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bodem van een springvorm van 19 cm met bakpapier en klem daarna de rand er om heen. Vet de rand in met een beetje zonnebloemolie of bakspray.
  2. Roer de bloem, kaneel en zout door elkaar. Kluts daarna de melk en het ei er door. Mix tot slot de bieslook er door heen. 
  3. Giet het beslag in de springvorm. Leg de appelschijven er op. Strooi de verbrokkelde geitenkaas er over, en daarna nog een beetje extra bieslook. 
  4. Bak de pannenkoek in 30 minuten gaar in de oven. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.