Pizza calzone met tonijn

Een pizza calzone is eigenlijk een gewone pizza: alleen klap je een calzone dubbel, en zit de vulling in het deeg in plaats van er bovenop. Ik maakte een pizza calzone met tomaat & tonijn, maar je kunt er natuurlijk alles in doen wat je maar lekker vindt.  

Vul 'm bijvoorbeeld met tomatensaus, spinazie, champignons & feta. Of wat dacht je van ham, kaas, tomaat, paprika en ananas! Wat is jouw favoriete pizzabeleg? En eet jij stiekem ook eigenlijk altijd precies dezelfde pizza? :-)

Voor het deeg gebruikte ik het deegrecept  waarmee als ik ook een gewone pizza maak. Dat is niet heel veel werk; het is zomaar klaar. Heb je daar geen tijd voor? Dan kun je ook een pak kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken (dat ligt in het koelvak in de supermarkt). Maar zelf maken is wél veel lekkerder!

Ingrediënten voor 2 grote pizza’s

  • 1 recept voor pizzadeeg
  • 1 blikje tonijn (185 gram)
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 1½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 bosui, in stukjes
  • 200 gram tomatenblokjes (½ blik)
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 3-4 theelepels sambal (naar smaak)
  • olijfolie

 

En zo maak je ze

  1. Maak het pizzadeeg klaar zoals beschreven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verdeel het deeg in tweeën en maak van elke deegbal een ronde lap.
  4. Meng in een kom de tonijn, paprika, bosui, tomatenblokjes, Italiaanse kruiden,  knoflookpoeder & sambal door elkaar. Als je niet zo van sambal houdt, kun je het ook weglaten (of er ietsje minder doorheen doen). 
  5. Doe op tonijnvulling op de beide deegcirkels: beleg één helft van de cirkel met de vulling, en laat een randje vrij.
  6. Klap de onbedekte helft van de deegcirkel over de met tonijnvulling belegde helft heen. Druk de randen goed op elkaar met een vork.
  7. Bestrijk de beide pizza’s met olijfolie.
  8. Schuif de pizza’s in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.