Kwarkcake met aardbeien

Dit is er weer eentje in de categorie absolute aanraders! Deze kwarkcake met aardbeien is ontzettend lekker & nagenoeg vetvrij. Hij ging tot het laatste hapje op!

Ik bakte 'm op het laatste moment voordat we een weekend gingen kamperen met de hele familie. Ik had nog een grote bak met aardbeien in de koelkast staan. Die konden we natuurlijk ook wel zo opeten (geen probleem hier), maar tijdens een familieweekend mag er ook wel iets feestelijks bij de koffie, toch?

 

Toen alles thuis klaar stond voor vertrek had ik nog even tijd over om deze cake te bakken. Snel klaar, weinig vet er in en hij smaakt heel erg lekker: deze cake gaan we zeker vaker maken!

Ook lekker plaatgebak:

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 gram suiker 
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 25 gram zonnebloemolie
  • 3 medium eieren
  • 250 gram magere kwark
  • 500 gram aardbeien
  • 2-3 eetlepels aardbeien- of bosvruchtenjam
  • poedersuiker


Zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in met boter. Ik gebruikte een vierkante taartvorm, maar je kunt ook gerust een ronde taartvorm gebruiken. 
  2. Meng de bloem en bakpoeder door elkaar. Mix in een andere kom de suiker en vanillesuiker door elkaar. 
  3. Snijd de aardbeien in tweeën. Meng de jam er doorheen. 
  4. Kluts de eieren met een garde in een kom en voeg de suiker er aan toe. Mix een aantal minuten, totdat alles goed gemengd is.
  5. Meng de kwark, zonnebloemolie en bloem door het suikermengsel. Dat kan gewoon met een garde. Niet te lang mixen, alleen totdat alles een egaal mengsel is. 
  6. Giet het beslag in de springvorm. Verdeel de aardbeien over het beslag.
  7. Zet de cake in de oven en bak hem in 60 minuten gaar. De cake is klaar als de randen loskomen van de springvorm, en een tandenstoker schoon uit de cake komt. Laat afkoelen op een rooster. 
  8. Bestrooi de cake vlak voordat je hem serveert met poedersuiker.


Reactie plaatsen

Reacties

freddy RUTTEN
2 jaar geleden

ik vind een heerlijk dessert bij de koffie klets