Cupcakes uit de skottelbraai

Wist je dat je met de skottelbraai ook heel goed cupcakes kunt bakken? Onze jongste was er érg blij mee! :-) 

Zijn grote broers waren er niet toen we samen aan het bakken gingen. Waarschijnlijk waren zij op dat moment in de beek aan het spelen, ik weet het niet precies meer. En dus heeft Hessel zich heerlijk vermaakt met het schoonlikken van de kom en de garde. Het hoogtepunt van cake en taart bakken als je jong bent, toch?

Toen de de cakejes gebakken en afgekoeld waren, heeft hij ze versierd met wat glazuur. En daarna hebben we ze opgegeten natuurlijk! Hij heeft de cakejes trouwens wel eerlijk gedeeld met zijn broers hoor. Wij hadden samen in elk geval een geslaagde middag! :-)   

Ingrediënten voor 4 cakejes

 • 50 gram roomboter, op 'kamertemperatuur'
 • 50 gram kristalsuiker
 • 50 gram bloem
 • 1 ei

Voor de glazuur:

 • een beetje poedersuiker
 • een drupje water
 • hagelslag of andere versiering


En zo maak je ze

 1. Zet het grillrooster op de skottelbraai, zet hem aan en doe de deksel er op.
 2. Prak met een vork de boter en suiker door elkaar. Op vakantie hebben wij namelijk geen mixer bij ons ;-) maar een vork wil ook prima! Kluts het ei er door heen. Meng tot slot de bloem er door.
 3. Vet vier cakevormpjes in met wat boter. Verdeel het beslag over de vormpjes.
 4. Zodra de skottelbraai ongeveer 200 graden is, zet je de cakejes er in. Draai de skottelbraai daarna op de laagste stand.
 5. Bak de cakejes in ongeveer 10 minuten gaar. Als je er een satéprikker in steekt en die komt er schoon weer uit (zonder dat er deeg aan kleeft) zijn ze goed. Hoe lang dat precies duurt kan bij jou net iets anders zijn dan bij ons, dus houdt de cakejes goed in de gaten! Laat de cakejes afkoelen en haal ze daarna uit de vormpjes.
 6. Als je ze wilt versieren: meng wat poedersuiker met een drupje water en smeer dat over de cakejes. Strooi er daarna wat hagelslag of andere versiering over heen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.