Home » Recepten » Desserts » Appel-kaneel broodpudding

Appel-kaneel broodpudding

Appelkaneelbroodpudding252.jpg

Broodpudding is een klassiek zoet Engels dessert. Handig om je oude brood mee op te maken! Ik maakte er eentje met appel, kaneel en rozijnen. 

Wij hadden nog nooit een broodpudding (of bread and butter pudding) gegeten. Al maakte ik een poosje geleden wel deze lekkere broodpuddingcake. Die kon je in plakjes snijden, en dat lukt absoluut niet met een broodpudding. Dat wordt namelijk gewoon chaos als je het op je bord schept... :-) Sowieso vind ik deze broodpuddingcake niet de schoonheidsprijs verdienen. Zet dat maar eens mooi op de foto...

Maar goed, hoewel 't uiterlijk wel meetelt (als iets er niet lekker uit ziet, begin je er natuurlijk ook niet aan), gaat het uiteindelijk toch om de smaak. En hoe smaakt dit nou, dan? Wij vonden 't lekker! Het is een soort warm appeltaart-brood. Zoet, met een knapperige bovenkant en van binnen lekker zacht. Een bolletje vanille-ijs smaakt er denk ik ook prima bij...  

Ingrediënten voor 3-4 personen

  • 200 gram appelmoes
  • 6 kleine eieren
  • 45 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 120 ml halfvolle melk
  • 3/4 theelepel kaneel
  • 4 oude boterhammen, in blokjes
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • handje rozijnen

Voor het glazuur:

  • 50 gram poedersuiker
  • drupje vanille-extract
  • 1-2 eetlepels halfvolle melk

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kluts in een grote kom de appelmoes, eieren, bruine suiker, witte suiker, melk en kaneel door elkaar.  
  3. Doe de blokjes brood, appelstukjes en rozijnen er bij en roer alles met een lepel goed door elkaar.
  4. Schep het mengsel in een ovenschaal en bak het in 50-55 minuten gaar.   
  5. Meng de ingrediënten voor de glazuurlaag door elkaar. Sprenkel het glazuur over de warme broodpudding. 

Appelkaneelbroodpudding38vk.jpg
Appelkaneelbroodpudding6.jpg
Appelkaneelbroodpudding27.jpg
Appelkaneelbroodpudding11.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.