Home » Recepten » Hoofdgerechten » Aardappels » Râs al hânout krieltjes

Râs al hânout krieltjes

Eigenlijk zouden we vandaag pasta eten. Maar ik had zin in aardappeltjes (en er lagen nog krieltjes in de kast), dus ik bakte râs al hânout krieltjes. Lekker.

Râs al hânout is een Marokkaans mengsel waar wel 20 verschillende kruiden in kunnen zitten: o.a. piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Meestal wordt het gebruikt bij rijst, couscous, kip, lamsvlees en wild. 

En ik dacht dus: waarom kun je het niet ook bij aardappels gebruiken? Dat deed ik dus en ik kan je vertellen: dat is héél erg lekker. En super simpel (je hoeft de aardappels niet eens te schillen, dus lekker weinig werk)! Lekker met een salade: wij aten het met deze druivensalade met honing-mosterddressing

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500-600 gram mini rode krieltjes
  • Râs al hânout kruiden
  • Olijfolie

 

En zo maak je het

  1. Was de krieltjes schoon met koud water en snijd ze in blokjes. Je hoeft ze niet te schillen.
  2. Doe de aardappelblokjes in een magnetronbestendige schaal of kom en doe daar water in, totdat de krieltjes helemaal onder water staan. Zet de kom in de magnetron en verwarm 10 minuten op 900 watt.
  3. Giet de krieltjes af. Dep ze droog met een theedoek of stuk keukenpapier.
  4. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de krieltjes in 20-30 minuten goudbruin.
  5. Meng een eetlepel olijfolie door de krieltjes en breng op smaak met een flinke hoeveelheid râs al hânout kruiden. Roerbak nog 4-5 minuten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.