Home » Recepten » Brood, ontbijt & lunch » Brood » Ham-kaasbroodjes met mosterd-maanzaadsaus

Ham-kaasbroodjes met mosterd-maanzaadsaus

Snelleham-kaasbroodjesmethoningmosterdmaanzaadglazuur52-1.jpg

Voor deze ham-kaasbroodjes hoef je geen meesterbakker te zijn. Je maakt ze namelijk gewoon met kant-en-klaar pizzadeeg! Lekker makkelijk dus & heel snel klaar :-) De zoete saus van mosterd & maanzaad zorgt voor een verrassende twist aan deze broodjes.

Ze vielen in de smaak, deze broodjes. En dat ze zo snel klaar zijn vond ik zelf ook wel heel erg handig. Maar ik denk eigenlijk dat ze nóg lekkerder zijn als je ze met zelfgemaakt deeg maakt - daar worden ze net wat luchtiger en zachter van. Bijvoorbeeld het deeg van deze kaneelbroodjes.

Maar deze snelle versie kan dus net zo goed, want de broodjes zijn lekker. En weet je wat ook zo handig is? Je kunt de broodjes de dag vooraf al maken, en daarna ongebakken in de koelkast bewaren. Hoef je ze de volgende dag alleen nog maar in de oven te schuiven! 

Ingrediënten voor 10 broodjes

  • 1 rol (400 gram) kant-en-klaar pizzadeeg (lap van 32 x 25 cm), uit het koelvak
  • 175 gram plakjes ham
  • 200 gram plakjes kaas

Voor de saus:

  • 90 gram roomboter
  • 30 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel worcestershire saus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel maanzaad

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Rol de deeglap uit. Beleg 'm eerst met de plakjes ham en daarna met de plakjes kaas.
  3. Rol het deeg weer op. Snijd de deegrol daarna in 10 plakjes.
  4. Vet een ovenschaal in met wat boter of zonnebloemolie. Leeg de deegplakjes er in. 
  5. Verwarm de ingrediënten voor de saus in een pannetje op middelhoog vuur. Roer tot de boter is gesmolten en alle ingrediënten goed door elkaar zijn geroerd. Giet de saus over de broodjes in de ovenschaal. 
  6. Bak de broodjes in 25 minuten gaar in de oven. Warm zijn ze het lekkerst, maar je kunt de broodjes koud ook prima eten! 
  7. Wil je de broodjes de volgende dag pas eten? Dan kun je de ongebakken broodjes ook (afgedekt) in de koelkast zetten, en de volgende dag pas afbakken. 

 


Snelleham-kaasbroodjesmethoningmosterdmaanzaadglazuur42.jpg
Snelleham-kaasbroodjesmethoningmosterdmaanzaadglazuur5-1.jpg
Snelleham-kaasbroodjesmethoningmosterdmaanzaadglazuur34.jpg
Snelleham-kaasbroodjesmethoningmosterdmaanzaadglazuur18.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.