Home » Recepten » Taart & gebak » Banoffee taart

Banoffee taart

Banoffeetaart2192-1.jpg

Een lekkere koekbodem, banaan, karamel en slagroom, en daaroverheen nog eens een laagje chocolade... hmmm. Heb je er al zin in? Maak dan gauw eens een banoffee taart!

Misschien denk je dat het maken van deze taart veel gedoe is, omdat je karamel moet maken. Valt wel mee, hoor: dat is zo klaar! Ik maakte de karamel gewoon in een pannetje en dat was in een kwartiertje klaar. Je kunt ook karamel maken door een nog dicht blikje gecondenseerde melk te laten koken, maar dat duurt wat langer (lees hier hoe je dat doet). 

Je moet wel een beetje geduld hebben, want als je de karamel te kort laat koken blijft 'ie te dun. Dan krijg je een taart die helemaal uitloopt... Dus hoe simpel het ook is, roer toch net zo lang door op een laag vuurtje totdat de karamel écht dik genoeg is :-)


Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram kaneelbiscuitjes
  • 2-3 grote bananen, in plakjes
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
  • 250 ml ongeklopte slagroom (gekoeld)
  • 4 theelepels poedersuiker
  • 1 zakje klopvast
  • 100 gram pure chocolade


En zo maak je 'm

  1. Verkruimel de koekjes. Dat kan met een keukenmachine, maar je kunt de koekjes ook in een afsluitbare zak doen en daarna met een deegroller verkruimelen.
  2. Smelt 75 gram boter in een pannetje. Haal de pan van het vuur en meng de kruimels er door heen. Verdeel het koekmengsel daarna over de bodem van een taartvorm. Maak een klein opstaand randje. Laat de bodem 30 minuten opstijven in de koelkast. 
  3. Verdeel de plakjes banaan over de taartbodem. 
  4. Smelt 60 gram boter in een pannetje op laag vuur. Als de boter is gesmolten voeg je de basterdsuiker toe; roer goed door elkaar. Voeg daarna de gecondenseerde melk toe en roer het met een garde door elkaar, tot alles een egale kleur heeft. Blijf voortdurend roeren in de karamel. Zodra het begint te koken wordt het wat dikker. Blijf 10-15 minuten door roeren tot de karamel dik genoeg is. Niet te snel ophouden, dan heb je te dunne karamel en dat wil je niet!
  5. Giet de karamel over de banaan. 
  6. Klop de slagroom samen met de poedersuiker en klopvast stijf. Smeer de slagroom over de taart. Ik deed dat met een mes (zonder kartels), dat smeerde het beste.
  7. Rasp de chocolade en strooi de snippers over de taart. 

Banoffeetaart242.jpg
Banoffeetaart210.jpg
Banoffeetaart219-2.jpg
Banoffeetaart248-1.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.