Home » Recepten » Hoofdgerechten » Groente & bonen » Zuurkoolcrumble

Zuurkoolcrumble

Zuurkoolcrumble38.jpg

Dit is zuurkool 2.0: niet in een gewone stamppot met rookworst, maar met een lekkere appel-crumblelaag met walnoten. Alsof je een taartje als avondeten eet!

Je kunt wat aardappelpuree bij de zuurkoolcrumble serveren - volgens mijn man beslist nodig - maar ik vind 'm zelf zonder extra toevoegingen ook heerlijk!  

Variatietips: doe wat rozijntjes, rösti of verse aardappelpartjes door de zuurkool.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 250 gram zuurkool
  • 2 appels
  • 40 gram walnoten
  • 65 gram bloem
  • een snufje zout
  • 20 gram lichte basterdsuiker
  • 40 gram koude boter, in stukjes
  • Voor er bij: aardappelpuree

 

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bak het gehakt rul. Snipper de ui en bak die kort met het gehakt mee.
  3. Schep de zuurkool door het gehakt en ui en doe dit in een ovenschaal. 
  4. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd ze in partjes. Leg de partjes op de zuurkool in de ovenschaal. 
  5. Hak de walnoten in grove stukken. 
  6. Meng in een kom de bloem met een snuf zout. Doe de boter er bij en meng het met je vingers tot kruimels. Roer de basterdsuiker en walnoten er door heen. 
  7. Strooi de deegkruimels over de appels.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de zuurkoolcrumble in 40 minuten gaar. 
  9. Serveer met warme aardappelpuree. 

 

Zuurkoolcrumble25_vk.jpg
Zuurkoolcrumble15.jpg
Zuurkoolcrumble25.jpg
Zuurkoolcrumble34-1.jpg
Zuurkoolcrumble19.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.