Andijvieschotel met paprika & ham

Ik maakte deze andijvieschotel met paprika, ham & gekruide krieltjes per ongeluk, maar wat was het lekker! Deze ovenschotel heeft dus inmiddels al veel vaker bij ons op tafel gestaan.  

Deze ovenschotel ontstond omdat ik een pak diepvriesspinazie had gekocht. Tenminste, dat dacht ik: toen ik thuis de boodschappen uitpakte bleek ik geen spinazie, maar een pak andijvie-crème te hebben gekocht! En hoewel ik andijvie erg lekker vind, trok dit mij totaal niet aan. De andijvie bleef dus een hele tijd in de vriezer liggen. 

Maar goed, ik moest er uiteindelijk toch eens iets mee maken. Dat werd deze supersimpele andijvieschotel met gekruide krieltjes, paprika, hamreepjes en een flinke lading geraspte kaas. Ik had er totaal geen verwachtingen van, maar wat was dit lekker! En dus heb ik 'm al heel vaak opnieuw gemaakt. Niet alleen omdat het zo goed smaakt, maar ook omdat het zo snel klaar te maken is. Niks schillen, koken of bakken: het kan zó de schaal & daarna de oven in! Super handig :-)
 

Ingrediënten voor 2 personen

 • 500 gram andijvie-crème uit de vriezer, half of helemaal ontdooid
 • 500 gram gekruide minikrieltjes
 • 1 rode paprika, in stukjes
 • 150 gram hamreepjes
 • een flinke hand geraspte kaas (ik gebruikte riperkrite kaas, maar een andere kaassoort kan ook)
 • handje verse peterselie, gesnipperd

 

En zo maak je 't

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Doe de andijvie in een ovenschaal. De andijvie hoeft niet helemaal ontdooid te zijn, half ontdooid is prima. Meng de krieltjes, paprika en hamreepjes er door heen. 
 3. Strooi de geraspte kaas over de schotel.
 4. Schuif de ovenschaal in de oven & bak de schotel in 30 minuten goudbruin in de oven.
 5. Strooi er een beetje verse peterselie over.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.