kruidnoten yoghurttaart

Ik had dit jaar zó weinig kruidnoten gekocht... en hield ik toch nog een hele zak over! Dat is toch ook knap, vinden jullie ook niet? Met alle overgebleven kruidnoten maakte ik deze lekkere kruidnoten yoghurttaart. 

 

Ik koop elk jaar opnieuw veel te veel Sinterklaas snoepgoed, en dan zitten we er in januari nóg mee. Dus ik had mij voorgenomen om het dit jaar beter te doen. En dat ging best goed, vind ik zelf: ik heb maar 2 zakjes kruidnoten gekocht, helemaal géén chocolade kruidnoten (dat is nog het allerknapst!), 2 zakjes schuimpjes en 1 zakje kikkers en muizen. En dan toch nog een zak kruidnoten over houden, haha! Ik ben best trots op mezelf. :-) Hoeveel hadden jullie over?  

 

Ingrediënten voor 1 taart van 6 stukjes

Voor de taartbodem:

  • 150 gram kruidnoten
  • 90 gram ongezouten roomboter

Voor de kwarklaag:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 gram magere yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 ml melk
  • 100 gram kruidnoten
  • extra slagroom voor versiering
  • extra kruidnoten voor versiering
  • snuf kaneelpoeder

 

En zo maak je 'm

  1. Verkruimel de kruidnoten. Dat kan met de keukenmachine, maar je kunt de kruidnoten ook in een zip-zakje doen en ze daarna met een deegroller plat slaan/rollen. 
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de kruidnotenkruimels.
  3. Leg een vel bakpapier over de bodem van een springvorm en zet daarna de rand er om heen. Verdeel de kruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
  5. Klop in een grote kom de slagroom met de suiker op. Voeg daarna de yoghurt en citroensap toe en mix door elkaar.
  6. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de warme melk, totdat ze helemaal opgelost zijn. Mix de melk door de yoghurt.
  7. Laat het yoghurtmengsel 15 minuten bij kamertemperatuur staan, zodat het wat stijver wordt. Spatel daarna de kruidnoten er door heen.  
  8. Giet het yoghurtmengsel in de springvorm. Zet de taart in de koelkast en laat hem in een paar uur opstijven.
  9. Nu hoef je de taart alleen nog maar te versieren, bijvoorbeeld met slagroom, extra kruidnoten en een snufje kaneel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.