Basisrecept: pannenkoeken

Pannenkoeken! Ik maak ze echt nooit meer met een pakje pannenkoekmix. Een beetje bloem, zout, eieren & melk en je kunt altijd een flinke stapel lekkere pannenkoeken bakken. Zo simpel en veel goedkoper!

Het maakt niet uit wat voor soort meel je gebruikt: gewone tarwebloem, tarwemeel, speltmeel, een beetje roggemeel er door... het is allemaal lekker. En met de melk kun je trouwens ook variëren: in plaats van gewone melk kun je bijvoorbeeld ook amandelmelk, sojamelk of kokosmelk nemen.

Net als met de vulling en het beleg natuurlijk. Lekker gewoon naturel, of met rozijnen er door, met spek, kaas, & ui. Of mix spinazie door het beslag - lekker met wat honing & brie er op! Vanille-ijs is ook heerlijk op een pannenkoek, of verse aardbeien met een beetje poedersuiker of slagroom... ooh, ik kan gewoon nooit kiezen!

Als je de verhoudingen voor pannenkoekbeslag trouwens in je hoofd hebt, kun je ook tijdens bijvoorbeeld je vakantie altijd pannenkoeken bakken. In Slowakije kwam ik in elk geval geen kant-en-klare pakketten voor pannenkoeken tegen. Gelukkig is zelf beslag maken zo simpel! 


Ingrediënten voor 20 pannenkoeken

  • 500 gram bloem of tarwemeel
  • 2 theelepels zout
  • 1 liter halfvolle melk
  • 4 middelgrote eieren

En zo maak je ze

  1. Roer de bloem en zout door elkaar.
  2. Voeg al mixend met een garde de melk toe en roer goed door, totdat je een egaal beslag hebt. Mix daarna de eieren er door. 
  3. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bakken maar!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.