Straciatella ijs

Straciatella ijs is met stip mijn favoriete ijs. Ik maakte 't zelf in een paar minuten, met hele dikke brokken chocolade er door heen. Lekkerrrr!

Het liefst haal ik een straciatella ijsje bij La Venezia, een ijszaak in Leeuwarden, want in hun ijs zitten van die lekker grote brokken chocolade in. Straciatella ijs uit de supermarkt is ook best te eten hoor, maar daarin moet je altijd zoeken naar de chocolade. En dat is dan toch niet écht straciatella ijs, vind ik.

Maar goed. Dit zelfgemaakte ijs is minstens zo lekker als dat van La Venezia. En dat voor een mix uit een pakje! Ik maakte eerder al eens chocolade kruidnoten ijs zónder een pakje (erg lekker, dus onthouden voor Sinterklaastijd), maar werd toch nieuwsgierig toen ik een pak voor tover-ijs in de supermarkt zag staan. Omdat dat natuurlijk eens moest worden getest, nam ik 'm mee. Geen miskoop, want dit is lekkerder dan een kant-en-klare bak met ijs! 

 

Ingrediënten voor ca. 1,5 liter ijs

  • 1 pak Van Gilse Melk tover-ijs
  • 350 ml koude melk
  • 200 gram pure chocolade


En zo maak je het

  1. Snijd de chocolade in brokjes. 
  2. Meng met een mixer de melk met de tover-ijs mix. Mix 1 minuut op de laagste stand, en daarna 2 minuten op de hoogste stand.
  3. Meng de chocoladebrokken door het mengsel. 
  4. Giet alles in een afsluitbare bak (ik bewaar de oude ijsbakken van de supermarkt, die zijn super handig hiervoor!) en zet minstens 5 uur in de vriezer.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.