Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Pasta met rucola, walnoten en feta

Pasta met rucola, walnoten en feta

Pastametrucolawalnotenenfeta9_2.jpg

Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig, je bent in 15 minuten klaar en het smaakt zó lekker! Deze pasta met rucola, walnoten en feta moet je zéker een keer maken! 

De simpelste gerechten zijn vaak het lekkerst! Daar is deze pasta wel weer het bewijs van. Je hebt er amper wat voor nodig (oké, met de peper, zout en olijfolie er bij zijn het eigenlijk 8 ingrediënten, maar dat is zo basic, dat heb ik niet meegerekend) en het staat in een mum van tijd op tafel! Ideaal na een lange werkdag ofzo. 

Ik heb de pasta zonder vlees gemaakt; de feta brengt er meer dan genoeg smaak in. Wil je er toch iets aan toevoegen, meng er dan wat zalmsnippers door heen. Dat past er waarschijnlijk heel goed bij. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram ongekookte pasta
  • 4 tenen knoflook
  • 6-8 eetlepels olijfolie
  • 150 gram rucola
  • 60 gram walnoten
  • 200 gram feta
  • peper, zout


Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar. Laat het niet te lang koken, dan wordt het klef. Giet de pasta af.
  2. Snijd de knoflooktenen in kleine stukjes.
  3. Breek de walnoten in kleinere stukjes.
  4. Verhit de olijfolie in een wok. Bak de knoflook kort aan. Voeg daarna de rucola toe en wok totdat de groente slap is geworden.
  5. Doe de gekookte pasta in de wok en roerbak kort mee totdat alles goed heet is. Breng op smaak met een beetje peper en zout (niet teveel zout! Proef even of er genoeg smaak aan zit). 
  6. Verdeel de pasta over vier borden, strooi de walnoten er over en brokkel de feta er over heen. Eet smakelijk!
Pastametrucolawalnotenenfeta16.jpg
Pastametrucolawalnotenenfeta8_vk-1.jpg
Pastametrucolawalnotenenfeta14.jpg
Pastametrucolawalnotenenfeta5-1.jpg
Pastametrucolawalnotenenfeta17.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.