Spinazie zalmschotel

Zijn jullie ook zo gek op spinazie? Wij eten het heel graag, helemaal als het in een lekkere ovenschotel zit. Zoals deze, boordevol spinazie, aardappels & zalm! 

De combinatie zalm-spinazie valt bij ons thuis eigenlijk altijd wel in de smaak. Voor mezelf maakte ik natuurlijk een variant zonder vis, mocht je het je afvragen. En die vond ik minstens zo lekker, hoor. Spinazie met een uitje er door, en dan aardappels met zo'n lekker room-kaaskorstje er boven op: yum! 

Trouwens, altijd als ik iets met vis maak, krijg ik deze opmerking: "We eten ook veel te weinig vis!" Kortom, dat het nu dus wél op tafel stond was heel positief. :-) En ik heb, toen ik later vandaag boodschappen deed, meteen nog maar wat nieuwe vis gekocht. Zalm (voor de volgende keer) en pangasius filet. Daar is vast ook wel weer wat lekkers mee te maken!  

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1/2 eetlepel bloem
  • 500 gram verse spinazie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 2 zalmfilets, in stukjes
  • 100 ml kookroom
  • 30 gram geraspte kaas
  • handje verse peterselie

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok en fruit de ui in 2-3 minuten glazig. Roer de bloem er daarna doorheen en schep de ui dan uit de wok. Zet even apart.
  3. Verhit nog een beetje olie of boter in de wok en roerbak de spinazie een paar minuten tot het slap en geslonken is. Laat afkoelen en knijp daarna zoveel mogelijk vocht er uit. Meng de ui door de spinazie.
  4. Nu ga je laagjes stapelen in de ovenschaal: een laagje spinazie, daar boven op stukjes zalm, dan een laagje aardappels. Vervolgens weer spinazie en zalm, en eindig met een laag aardappels.
  5. Schenk de kookroom over de aardappels en strooi daarna de kaas er over heen.
  6. Bak de ovenschotel in 30-35 minuten gaar in de oven. Strooi er dan nog een beetje peterselie over heen. 
     

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.