Eénpans pasta

Een compleet pastagerecht met pasta, groente, vlees en saus in één pan klaarmaken: kan dat? Ik testte het uit!

Het leek me wel makkelijk: je hebt maar één vieze pan (oké, ook nog een snijplankje en mesje) en dus lekker weinig afwas. Maar is het ook lekker en krijg je niet ontzettend kleffe pasta? Ik ging aan de slag. 

Om kort te zijn: het kan! Was het lekker? Ja, ook dat. Niet bijzonder tongstrelend ofzo, gewoon een lekker bord pasta. De truc is om de pasta niet te lang door te laten koken, want anders wordt het een kleffe hap. Op tijd de pan van het vuur halen dus. Dan heb je prima eten. En weinig afwas! :-)  


Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2,5 grote vleestomaten
  • 1/2 courgette
  • 75 gram gekookte worst (of hamblokjes of smac, kan ook)
  • 200-250 ml water
  • 75 gram ongekookte pasta
  • scheut ketchup
  • peper, zout, basilicum
  • handje geraspte kaas

 

En zo maak je het

  1. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette en tomaat in stukjes. Snijd de worst in stukjes.
  2. Verhit wat olie of boter in een pan. Fruit de ui en knoflook.
  3. Voeg de worst, courgette en tomaat toe (bewaar een halve tomaat) en roerbak even kort mee. 
  4. Doe 200 ml water in de pan en breng aan de kook. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe. Kook in 8-10 minuten gaar. Voeg eventueel een beetje extra water toe.
  5. Roer de laatste halve tomaat er door heen. Breng op smaak met een scheut ketchup, peper, zout en basilicum.
  6. Serveer met wat geraspte kaas en komkommer of salade.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.